Forțele talibanilor au intrat în capitala provinciei Panjshir

1 lună in urmă 27

Talibanii au anunţat că forţele lor au reuşit să intre în Bazarak, capitala provinciei Panjshir, unde Frontul Naţional de Rezistenţă luptă contra militanţilor islamişti care au preluat controlul asupra capitalei afgane Kabul în urmă cu trei săptămâni, transmite duminică Reuters.

Sediul poliţiei din Bazarak şi districtul adiacent a fost cucerit, iar forţele de opoziţie au suferit pierderi substanţiale, fiind luaţi numeroşi prizonieri şi capturate vehicule şi arme, a declarat Bilal Karimi, purtător de cuvânt al talibanilor.

Fahim Dashti, purtător de cuvânt al Frontului Naţional de Rezistenţă (NRFA), ce include forţele de opoziţie, a afirmat însă că „maşina de propagandă” a talibanilor încearcă să răspândească mesaje care abat atenţia de la situaţia reală.

„Forţele rezistenţei sunt pregătite să continue să se apere împotriva oricărei forţe de agresiune", a spus el.

Anterior, liderul NRFA, Ahmad Massoud, a anunţat că forţele sale vor continua lupta.

„Nu vom renunţa niciodată la lupta pentru Dumnezeu, libertate şi dreptate", a scris Massoud pe pagina sa oficială de Facebook. Mesajul său pare a fi o reacţie la informaţii neconfirmate conform cărora Panjshir, singura provincie pe care talibanii nu o controlează, ar fi fost capturată şi că liderii frontului de rezistenţă ar fi fugit din ţară.

Citeste si:

Peste 17 oameni au fost uciși la Kabul în urma unor focuri de armă trase de talibani pentru a sărbători preluarea unei provincii

 alimentele s-au scumpit cu 50%, iar benzina cu 75%

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă