Forțele aeriene din Taiwan organizează exerciții militare care simulează un scenariu de război, pe fondul tensiunilor cu Beijingul / Operațiunile vizează interceptarea avioanelor de luptă chinezești

3 săptămâni in urmă 20

Avioanele forțelor aeriene din Taiwan au fost ridicate de la sol miercuri într-un exercițiu militar care simulează un scenariu de război, arătându-și pregătirea pentru luptă pe fondul tensiunilor militare crescute cu Beijingul, care revendică statul insular drept teritoriul Chinei, relatează Reuters.

Înainte de decolare, echipajele de zbor de la o bază din orașul Chiayi, din sudul țării, s-au grăbit către aeronave în momentul în care a sunat o alarmă. Baza găzduiește avioanele de luptă F-16 fabricate de SUA, iar exercițiul militar a simulat interceptarea un aeronave de război ale Chinei.

Exercițiile au făcut parte dintr-o operațiune militară pe o perioadă de trei zile cu scopul de a arăta pregătirea Taiwanului pentru luptă înaintea sărbătoririi Anului Nou Lunar la sfârșitul acestei luni.

Tensiunile în strâmtoarea Taiwan au crescut în ultimii ani, Taipeiul denunțând misiunile repetate ale forțelor aeriene chineze în apropierea insulei guvernate democratic.

Avioanele militare chineze zboară frecvent în partea de sud-vest a zonei de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului, spațiul aerian din jurul insulei pe care autoritățile taiwaneze îl monitorizează și patrulează.

„Cu frecvența foarte mare a avioanelor comuniste care intră în ADIZ-ul nostru, piloții din aripa noastră sunt foarte experimentați și s-au confruntat cu aproape toate tipurile lor de aeronave”, a spus maiorul Yen Hsiang-sheng reporterilor, amintindu-și o misiune în care forțele aeriene taiwaneze au fost trimise să intercepteze avioane de luptă chinezești J-16 la sfârșitul anului trecut.

China nu a exclus folosirea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul său.

Taiwan a numit activitățile Chinei drept un război din „zona gri”, conceput atât pentru a epuiza forțele Taiwanului, făcându-le să se mobilizeze în mod repetat pentru un eventual atac, cât și pentru a-i testa răspunsurile.

Într-un mesaj de Anul Nou adresat Chinei, președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a afirmat că un conflict militar nu este răspunsul. Beijingul a răspuns cu un avertisment sever spunând că, dacă Taiwanul ar depăși orice linie roșie, decizia ar duce la o „catastrofă profundă”.

Sursa foto: Taiwan’s Ministry of National Defense

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă