Fondatorii Super Ligii Europene, Real Madrid, Barcelona și Juventus, "rași" de UEFA

2 luni in urmă 14

  • Liga 2: U Cluj – Unirea Constanța, joi, 21:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CFR Cluj - Farul, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Real Madrid, Barcelona și Juventus, "rași" de UEFA din clipul promo al Champions League

Până se va judeca procesul, cei trei granzi au fost "rași" din clipul de prezentare al Champions League pentru sezonul 2021-2022, competiție transmisă ÎN DIRECT la Digi Sport.

Videoclipul a provocat multe discuții, pentru că nu conține absolut nicio imagine cu cele trei echipe.

După cum se știe, Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt cele trei cluburi care au continuat să susțină acest proiect și nu s-au retras din el, așa cum au făcut-o celelalte echipe.

Super Liga Europei a fost suspendată la două zile după ce a fost creată

Super Liga europeană, competiţie care a fost înfiinţată pe 19 aprilie, a fost suspendată pe 21 aprilie. Anunţul a fost făcut după ce cluburile engleze, 6 la număr, au decis să se retragă.

La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Inter Milano. Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal şi Tottenham sunt cele 6 cluburi din Premier League care au făcut un pas în spate.

Acestea erau cluburi fondatoare ale Super Ligii. Un astfel de proiect ar putea, totuşi, fi conturat în viitorul apropiat. Iar acesta este motivul pentru care Real Madrid, Barcelona și Juventus se judecă acum cu UEFA.

Justiția spaniolă a pronunțat o decizie în favoarea membrilor Superligii, conformă cu Legea Concurenței a Uniunii Europene. Astfel, până la judecarea procesului, UEFA este nevoită să renunțe atât la acțiunile împotriva Super Ligii și celor trei cluburi rămase în proiect, cât și la sancțiunile disciplinare aplicate celor nouă cluburi retrase.

La acea vreme, forul european a emis și un comunicat în care a criticat inițiativa cluburilor fondatoare și a anunțat că va lua măsuri drastice, inclusiv suspendări, în cazul în care noua competiție va exista.

Pe 7 mai, UEFA a emis un comunicat oficial în care au anunțat ce sancțiuni vor primi cluburile implicate în proiectul Super Ligii. Cele nouă cluburi (Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) urmau să facă o donație de 15 milioane de euro de care vor beneficia juniorii echipelor din Europa.

De asemenea, pentru un sezon, celor nouă cluburi implicate în proiectul Super Ligii, urmau să li se oprească cinci la sută din încasările pe care le vor primi din partea UEFA pentru performanțele din competițiile europene.

Celelalte trei echipe care rămân implicate în proiectul Super Ligii (Juventus, Barcelona și Real Madrid) au fost trimise în fața comisiilor disciplinare UEFA.

Aşa urma să arate noua Superligă: 20 de echipe, două grupe

"Creierul" din spatele acestei noi competiții este  Florentino Perez, președintele lui Real Madrid. Perez urma să ocupe funcția de președinte al Superligii Europene. Andrea Agnelii, preşedintele lui Juventus, a demisionat atunci din funcţia de preşedinte al ECA şi va fi vicepreşedintele Superligii.

Cele 12 cluburi umau să beneficieze de o primă consistentă de ”instalare” - ele aveau garantate un bonus de bun venit în valoare de cel puțin 200 de milioane de euro.

Etichete: real madrid , juventus , barcelona , champions league , super liga
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă