Focuri de armă și tancuri pe străzi la Conakry, în Guineea, după ce forțele speciale l-au capturat pe președintele Alpha Conde

1 lună in urmă 32

Lovitură de stat în Guineea, stat cu 13.000.000 de locuitori. Ofiţeri din forţele speciale au anunţat reținerea președintelui și dizolvarea principalelor instituţii ale statului vest-african, transmit agenții AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

Preşedintele Alpha Conde, în funcţie din 2010, şi-a asigurat anul trecut un al treilea mandat, după ce a fost adoptat un amendament controversat la constituţie.

Focuri de armă și tancuri pe străzi la Conakry, în Guineea, după ce forțele speciale l-au capturat pe președintele Alpha CondePreședintele Alpha Conde.

Votul din parlament fusese precedat de luni întregi de tensiuni politice şi proteste violente în ţară.

Acum, capitala Conakry pare în pragul războiului civil. Situaţia este tensionată în special în districtul Kaloum, unde se află palatul prezidenţial.

Colonelul Mamady Doumbouya a vorbit la televiziunea de stat, confirmând că președintele e în custodie.

Focuri de armă și tancuri pe străzi la Conakry, în Guineea, după ce forțele speciale l-au capturat pe președintele Alpha CondeColonelul Mamady Doumbouya

Ambasada Regatului Unit în Guineea a scris pe Facebook că în mai multe zone ale capitalei Guineei au loc schimburi de focuri de armă.

Iar agențiile foto transmit imagini cu tancuri și mașini de luptă scoase pe străzi.

Focuri de armă și tancuri pe străzi la Conakry, în Guineea, după ce forțele speciale l-au capturat pe președintele Alpha Condeepa09449679 Guinean military deploy on the streets of Conakry, Guinea, 05 September 2021. According to a video broadcasted on state television, Guinea’s President Alpha Conde has been detained by army special forces in Conakry as gunfire was heard on the streets of the centre of Guinea’s capital. Guinea Colonel Mamady Doumbouya spoke on a state television broadcast saying President Alpha Conde was in custody and warned people to stay indoors. EPA-EFE/STR BEST QUALITY AVAILABLE

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă