Focul și gheața pun bețe în roate industriei auto. Producția de mașini se confruntă cu întreruperi la nivel mondial din cauza lipsei de cipuri

4 săptămâni in urmă 2

Un incendiu la o fabrică de semiconductori din Japonia, vremea rece în America de Nord și concurența continuă pentru cipuri afectează în același timp industria auto globală, ceea ce exacerbează deficitul de aprovizionare cu componente cheie cu care producătorii se confruntă de la finalul anului trecut, scrie Bloomberg.

O secțiune dintr-o fabrică administrată de Renesas Electronics Corp., unul dintre cei mai mari producători de cipuri auto, a fost afectată de un incendiu, vineri, potrivit companiei.

De asemenea, Toyota Motor Corp., un important client al Renesas, a transmis anterior că lipsa semiconductorilor provocată de vreme rece o va obliga să suspende activitatea la o fabrică din Cehia timp de două săptămâni.

Producătorii de autovehicule se confruntau deja cu o lipsă de cipuri la nivel mondial cauzată de cererea în creștere pentru laptopuri, tablete și electronice de uz casnic din partea celor care lucrează de acasă în timpul pandemiei.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă