Focarul de la Penitenciarul Bistrița se MĂREȘTE: Numărul deținuților INFECTAȚI a ajuns la 31

1 lună in urmă 1

Deținuți penitenciar Deținuți penitenciar

Numărul deţinuţilor din Penitenciarul Bistriţa confirmat cu COVID-19 a urcat la 31 de persoane. Practic, acesta a crescut față de ziua precedentă, când au fost făcute publice primele informaţii despre focarul din acest penitenciar. 

VINERI, 19 MARTIE 2021, 10:49

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Deţinuţii confirmaţi cu noul coronavirus au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava, fiind diagnosticaţi cu forme uşoare sau medii ale bolii.

"Prin prezenta, vă informăm că cei 31 de deţinuţi confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2, ca urmare a aplicării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborate de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi a Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. Subliniem că starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire", informează Penitenciarului Bistriţa, într-un comunicat de presă.

Cât privește starea de sănătate a restului deţinuţilor din penitenciar, reprezentanții instituției susțin că aceasta este în continuare monitorizată, fiind luate toate măsurile ecomandate de DSP în vederea prevenirii răspândirii focarului de COVID-19.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă