Focar de infecție cu COVID-19 la Universitatea Craiova! Patronul Mihai Rotaru se teme pentru meciul cu Rapid

1 săptămână in urmă 13

  • Campionatul European de handbal: Germania - Belarus, vineri, 19:00, Digi Sport 2

  • Bundesliga: Borussia Dortmund - Freiburg, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Oltenii s-au întors miercuri în țară, iar joi a fost testat întregul efectiv. Mai mulți fotbaliști au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, iar problema se poate agrava și mai tare, deoarece jucătorii ar fi luat noua tulpină, Omicron, mai contagioasă. 

Universitatea Craiova s-a întors în țară cu mai mulți fotbaliști pozitivi la COVID-19. Patronul Mihai Rotaru a explicat situația

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a avut vineri o intervenție telefonică la Liga Digisport, pentru a explica situația de la echipa sa. Conducătorul din Bănie a explicat că este exclus ca cei pozitivați să fi luat virusul din Turcia. Mai degrabă, ei ar fi fost în faza incipientă înainte de plecarea din țară și nu au fost depistați pozitiv în acel moment. 

Rotaru a mai spus că meciul cu Rapid, programat sâmbăta viitoare, are șanse să nu se mai joace, deoarece Universitatea Craiova s-ar putea confrunta cu un focar serios de COVID-19 în următoarele zile. 

"Da, din fericire toți jucătorii sunt ok, și cei din staff, cu excepția unuia singur, care nu are formă gravă, dar are simptomele puțin mai agresive. În rest, toată lumea e bine. Exclus (n.r. să se fi luat COVID-19 din cantonament). Noi înainte să plecam în cantonament aveam șase suspecți de COVID, am făcut test și am mai avut în singur caz, pe Mateiu.

Stilul scandinav este la el acasă. Hai în Digi Online să vezi Extraordinarele locuinţe daneze, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

După, am testat jucătorii cu doua rânduri de teste PCR, au fost negativi, și la ultimul test, făcut cu 2-3 zile înainte să ne întoarcem în țară, erau negativi. Cred că erau în faza incipientă. Ieri am testat tot lotul încă o dată și au apărut cazuri de COVID. Noi suntem de două zile în țară.

Este în pericol să nu se joace (n.r. meciul cu Rapid), pentru că rata de transmitere a acestei variante de COVID este foarte mare. În plus, perioada de incubație e foarte mică. Ieri am făcut teste la toată lumea, mâine testam pe toată lumea, pot să apară. Așa cum au apărut 7-8 cazuri la diferență de câteva zile, așa putem să ne trezim cu surprize mâine.

Cu Rapid este primul meci, așa e. Orice este posibil și probabil. Dar avem avantaj că, până sâmbăta viitoare, cei care au fost găsiți pozitiv în cursul zilei de ieri, sperăm să fie negativi înainte de meci.

100% e o nebunie. În momentul în care este unul pozitiv, în câteva zile jumătate din lot vor fi pozitivi. Mai este un lucru, noi avem rata de vaccinare 100% în grup la ora actuală, dar 60% din cei infectați nu numai că erau vaccinați, dar trecuseră și prin boală", a declarat Rotaru. 

Universitatea Craiova și-a încheiat mai rapid cantonamentul din Turcia

După accidentarea gravă a lui Lyes Houri (25 de ani), survenită în cantonamentul din Turcia, care riscă să rateze restul sezonului, după ce șefii oltenilor au decis întreruperea stagiului de pregătire din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a situației riscante privind cazurile de infectare cu COVID-19, iată că acum și lotul grupării din Bănie are astfel de probleme.

Din păcate, mai mulți componenți ai lotului, dar și din staff, a căror identitate nu a fost divulgată, au fost ieșit pozitiv.

Universitatea Craiova ar fi trebuit să revină în ţară abia pe 20 ianuarie, cu două zile înaintea meciului cu Rapid, programat sâmbătă, de la ora 20:00, pe stadionul “Ion Oblemenco”, în direct pe Digi Sport 1, în etapa a 22-a din Liga 1.

”Din păcate, în urma unei retestări RT-PCR, mai mulți componenți din cadrul lotului nostru și din cadrul staff-ului au fost depistați pozitiv COVID-19. Cu excepția unui singur membru din staff, toți ceilalți sunt asimptomatici.

Vă vom ține la curent cu evoluția acestei situații”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului.

Etichete: universitatea craiova , marian rotaru , coronavirus , covid-19 , focar covid

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă