FOCAR DE COVID. Secția ATI a Spitalului Sfânta Maria din București, închisă. Managerul indică trei cadre medicale și spune că s-au infectat la cumpărături sau în mijloacele de transport

2 months ago 3

”Au fost depistați pozitivi până acum 10 medici, asistente și infirmiere de la Terapie Intensivă. Asta după prima serie de teste” , susțin cadre medicale din Sf. Maria, care îl contrazic pe manager. 


Spitalul Clinic Sfânta Maria din București nu fusese atins de noul coronavirus până acum. Surse medicale au declarat pentru Libertatea că la începutul acestei săptămâni, doi medici și două asistente de la Anestezie și Terapie Intensivă au fost testați pozitivi la COVID, iar conducerea spitalului a decis închiderea secției, dezinfectarea saloanelor și testarea tuturor cadrelor medicale de aici.


”După prima tranșă de teste au mai fost detectați alți 6 infectați printre care și asistenta șefă. Toți 10 sunt deja internați la Spitalul Colentina”, a mai precizat sursa.


”Nimeni nu comunică nimic de parcă acest focar trebuie să fie secret. Pacienți din ATI au fost mutați pe secții, unii dintre ei chiar cu simptome de COVID și pozitivați între timp”, a mărturisit angajatul Spitalului Sf. Maria, care a dorit să-și păstreze anonimatul.


”Să nu uităm că în acest spital funcționează și Centrul de Transplant pulmonar și hepatic. Noi, cadrele medicale așteptăm să fim testați, dar vedem că nu se întâmplă nimic”, a adăugat omul din spital. 


Contactat telefonic, managerul spitalului, dr. Narcis Copcă a confirmat existența a doar trei cazuri de COVID la secția de ATI. ”Avem un medic, un asistent și un infirmier. Secția a fost închisă pentru două săptămâni, respectăm toate protocoalele și regulile”, a spus doctorul Copcă. 


”Acești colegi s-au contaminat în mijloacele de transport în comun sau la cumpărături”, a mai spus managerul spitalului bucureștean.


Read Entire Article
Powered By Seo Tools