Focar de Covid-19 în Primăria Deva. 6 angajați din două birouri au fost depistaţi pozitiv: "S-a făcut toată procedura în ceea ce priveşte dezinfecţia"

3 săptămâni in urmă 21

Pe zi ce trece, situaţia epidemiologică se agravează în fiecare judeţ din ţară. Primăria din Deva a devenit peste noapte focar de COVID19, după ce 6 angajaţi s-au infectat. Acum, directorii şi consilierii locali încearcă să facă faţă situaţiei şi să-şi continue activitatea.

"Aşa cum foarte bine ştiţi, în Primărie avem focar COVID. Am fost declaraţi focar COVID. Deva a depăşit 2/1000". Aşa s-a terminat şedinţa Consiliului Local Deva: fără veşti bune, ci doar cu câteva griji în plus - un nou focar de COVID, printre angajaţi.

Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara: Iniţial au fost 6 cazuri. Este vorba de angajaţi din 2 birouri. Între timp 2 persoane au ieșit din izolare, sunt în regulă.

Situaţia nu a arătat bine nici ieri în Hunedoara. Rata de incidenţă a depăşit 1.5, iar în Deva a atins pragul de 2,39 la mia de locuitori.

Călin Marian, prefect Hunedoara: S-a făcut toată procedura în ceea ce priveşte dezinfecţia, s-au dat contacţii direcţi, s-a făcut ancheta epidemiologică şi s-a discutat cu fiecare persoană cu care s-ar fi putut să intre în contact.

Pentru a reveni pe un făgaş normal, primăria funcţionează după un regulament strict: documentele nu vor mai fi date din mână-n mână ca până acum, ci în format electronic.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă