Foc în blocul operator al Institutului de Urologie din Cluj, în timp ce un pacient se afla în salon. Institutul nu are aviz ISU

2 luni in urmă 20


Momente de panică, marți, la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca după ce  un panou de iluminat cu led din blocul operator a luat foc. În acel moment în salon se afla un pacient, care a fost transferat imediat în altă cameră, transmite Știri de Cluj.


Alarma a fost dată, marți, în jurul orei 15:30, angajații Institutului de Urologie Cluj au sunat imediat la 112 după ce un panou a luat foc în blocul operator. În momentul izbucnirii incendiului, în salon se afla un pacient, care a fost transferat rapid în altă încăpere a unității medicale.


„Personalul spitalului a reacționat prompt, reușind să stingă panoul led cu mijloace proprii, și au mutat pacientul care se afla în blocul operator într-un alt salon. Pacientul nu a suferit afecțiuni în urma acestui eveniment. Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienți sau pentru personalul spitalului”, au transmis reprezentanții ISU, potrivit Știri de Cluj.


Conform reprezentanților ISU Cluj, Institutul de Urologie nu are autorizație de securitate la incendiu. A fost controlat în luna ianuarie 2020 când au fost sancționați cu amendă și al doilea control a avut loc în luna noiembrie 2020 că urmare a ordinului primit.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă