Florin Roman: „Mulţi prefecţi USR PLUS vor să rămână. Nu poţi fi şi la guvernare, şi în opoziţie”

1 lună in urmă 22

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) a afirmat, marţi, că mai mulţi demnitari USR PLUS – secretari de stat, prefecţi sau şefi de instituţii – au discutat cu reprezentanţi ai PNL şi au cerut să rămână în funcţii, motivând că nu sunt de acord cu retragerea USR PLUS de la guvernare.

„Mai mulţi demnitari ai USR PLUS, fie că vorbim de secretari de stat, de prefecţi sau de demnitari din structurile administraţiei centrale, au contactat colegi de-ai noştri spunând că nu sunt de acord cu decizia de a ieşi de la guvernare luată de conducerea USR PLUS şi că ei doresc să rămână în funcţii“, a declarat deputatul liberal Florin Roman.

El a precizat că decizia privind rămânerea acestor oameni în funcţii îi aparţine premierului Florin Cîţu, dar că nu poţi fi în acelaşi timp şi la guvernare şi în opoziţie.

Klaus Iohannis și Dan Barna, întâlnire scurtă la Palatul Cotroceni: Liderul USR PLUS a ieşit prin spate după 30 de minute

„Din punctul meu de vedere, deciziile trebuie să fie pentru toată lumea, dar premierul decide dacă face demiterile. Rugămintea colegilor mei de partid este că, dacă s-a luat această decizie (plecarea USR PLUS de la guvernare – n.r.), atunci să plece toată lumea, fără niciun fel de excepţie, pentru că nu poţi fi şi la guvernare şi în opoziţie“, a spus Florin Roman.

Florin Cîţu, reacţie virulentă după ce moţiunea a fost transmisă la Guvern. „USR PLUS aplică metoda Dragnea. Depune moţiune împotriva propriului Guvern”

Întrebat dacă în şedinţa Biroului Permanent Naţional PNL de miercuri există posibilitatea să se propună schimbarea lui Ludovic Orban de la şefia Camerei Deputaţilor, Florin Roman a declarat că nu ştie ce vor stabili colegii săi.

„Ce pot să vă spun este că eu sunt interesat de modul în care acţionăm ca partid politic, urmare a demersurilor anunţate de preşedintele Camerei Deputaţilor, deci eu mă gândesc la strategia parlamentară”, a afirmat deputatul Florin Roman.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă