Florin Roman i-a transmis lui Ludovic Orban că va fi exclus din partid pentru „atacurile la Iohannis și liderii PNL”

2 săptămâni in urmă 19


Vicepreședintele PNL Florin Roman, membru cu drept de vot în conducerea Biroului Executiv al PNL, a transmis miercuri seară, într-o declarație de presă, că Ludovic Orban va fi exclus din Partidul Național Liberal după „atacul grobian la adresa președintelui României și a liderilor PNL”.


Fostul președinte liberal Ludovic Orban a declarat miercuri, la Realitatea Plus, că va merge vineri „la reuniunea Biroului Executiv ca să cer demisia lui Cîțu și a conducerii” și a criticat-o pe Raluca Turcan, după ce aceasta a spus că el „a predat PNL în braţele PSD”. „Cât de neruşinat să fii? Cât de mincinos să fii?”, a afirmat Orban despre Turcan.


Vicepreședintele PNL Florin Roman a spus miercuri seară că „atacul grobian al fostului presedinte al PNL, Ludovic Orban la adresa președintelui României și a liderilor PNL, nu poate avea decât un deznodământ statutar: excluderea din partid a lui Ludovic Orban”.


Domnului Orban îi place PNL doar dacă îl conduce el. Altfel, pentru domnia sa, PNL a devenit nefrecventabil. 

Florin Roman, vicepreședinte PNL:

Roman acuză că „în mod similar a funcționat relația cu președintele Klaus Iohannis”, precum cea cu PNL.


„Au fost elogii la adresa președintelui din partea domnului Orban, cât timp l-a numit premier. A devenit brusc un dușman, pentru ultimul dinozaur al politicienilor vechi, cum este domnul Orban, când președintele nu l-a mai desemnat premier. Istoria cameleonismului politic practicat de domnul Orban se repetă și în cazul PSD. A fost bun PSD pentru domnul Orban când a fost votat de PSD în funcția de premier. Acum, că nu mai este el marele negociator, PSD nu e bun, zice Orban”, a mai spus membrul Biroului Executiv al PNL.


Potrivit acestuia, în ședința BPN de luni, 8 noiembrie, Ludovic Orban a primit două întrebări, la care nu a răspuns. „Vă reîntoarceți în PNL cu parlamentarii plecați pentru a încerca refacerea coaliției? A doua întrebare a fost dacă se decizice de anunțul că face campanie pentru suspendarea președintelui, alături de AUR. Iar «bravul» domn Orban a tăcut. Nu-i așa domnule Orban că vulpea când nu ajunge la struguri zice că sunt acri? La revedere, drum bun!”, a spus Roman.


„Florin Cîțu l-a amenințat pe Ludovic Orban că va propune excluderea din PNL”


În ședința Biroului Politic Național al PNL de luni, 8 noiembrie, de la Vila Lac, președintele liberal Florin Cîțu i-a transmis fostului președinte PNL Ludovic Orban că va fi exclus din partid, au declarat atunci surse liberale pentru Libertatea.


„La finalul ședinței, Florin Cîțu l-a amenințat pe Ludovic Orban că va propune în prima ședință excluderea lui, inclusiv pentru declarațiile făcute la adresa președintelui Iohannis”, au explicat participanți la discuții.


Conform statutului Partidului Național Liberal, Biroul Executiv (BEx) al PNL este cel care face propunerea de excludere a unui membru și o înaintează apoi Consiliului Național, care ia decizia finală.


Ședința BEx în care se va propune excluderea lui Ludovic Orban din Partidul Național Liberal va avea loc vineri, 12 noiembrie, la ora 11.00, la sala grupului PNL de la Parlament.


Ludovic Orban s-a numărat printre cei 22 de liberali care s-au opus, luni seară, în şedinţa Biroului Politic Național al PNL, unei negocieri cu PSD. Orban s-a înscris în Partidul Național Liberal în 1990.


Pe 26 octombrie, Orban a anunțat că demisionează din grupul parlamentar al PNL, dar nu și din partid și a lansat un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis și a președintelui liberal Florin Cîțu. „Conducerea PNL trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf” și „PNL să se întoarcă cu faţa la cetăţean şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni (n.red. – Klaus Iohannis)”, a afirmat el.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă