Florin Roman, atac la Orban: Vom boicota toate întâlnirile din Parlament. Nu împiedicăm procedurile, doar le amânăm câteva zile

1 lună in urmă 26

Florin Roman - deputat PNL Florin Roman - deputat PNL

Deputatul Florin Roman a revenit cu un anunț despre participarea PNL la ședința de plen de joi pentu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. anunţat miercuri că niciun parlamentar liberal nu va participa la şedinţa de plen de joi după amiază, convocată pentru citirea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, depusă de USR PLUS şi AUR.

MIERCURI, 08 SEPTEMBRIE 2021, 14:48

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Liberalii vor boicota toate întâlnirile convocate nestatutar, a anunțat Florin Roman, miercuri, la Parlament.

„Decizia colegilor noştri, urmare a consultărilor cu liderii de grup, a fost să nu participe niciun parlamentar al PNL la această şedinţă. Suntem consecvenţi, am spus de la început că vom boicota practic toate întâlnirile convocate, din punctul nostru de vedere, nestatutar atât timp cât domnul Orban şi doamna Dragu refuză să ducă la îndeplinire o decizie a Birourilor Permanente Reunite prin care am solicitat verificarea administrativă a peste 32 de semnături. Nu poţi dărâma o ordine constituţională şi un Guvern prin semnături care nu corespund regulamentar modului în care acestea sunt solicitate”, a afirmat Florin Roman. 

Acesta a mai spus că parlamentarii PNL nu doresc să blocheze sau să împiedice procedurile constituţionale, ci doar le amână câteva zile. „Până la semnăturile pentru moţiunea de cenzură”, a asigurat Florin Roman.

„Îl asigur pe domnul Orban că nu dorim în niciun fel să împiedicăm procedurile constituţionale, dreptul constituţional al opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură. Practic, prin demersul nostru, amânăm eventual câteva zile aceste proceduri, până când vom avea un răspuns pe semnături şi din acest punct de vedere nimeni nu blochează derularea unei moţiuni. (...) Din punctul nostru de vedere, este un abuz din partea domnului Orban şi a doamnei Dragu. (...) Ne dorim să avem o moţiune de cenzură depusă regulamentar", a declarat Roman la Parlament.

Anunțul lui Florin Roman vine după ce tabăra Cîțu a anunțat deja cum vor combate moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR, dar și acțiunile actualului președinte al PNL - Ludovic Orban. Florin Cîțu a anunțat, din fața sediului PNL din Modrogan că Guvernul va sesiza CCR cu privire la moțiunea de cenzură, pentru că, susține acesta, a fost depusă neregulamentar.

PNL și-a stabilit strategia: cine nu sprijină necondiționat Guvernul și pe Florin Cîțu va fi EXCLUS din partid

Susținătorii lui Florin Cîțu au pus la cale și cum va fi debarcat Ludovic Orban de la șefia Camerei Deputaților.

STENOGRAME incendiare din ședința taberei Cîțu. Planul pentru EXECUȚIA lui Orban - atacuri, plângeri și amenințări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi preşedinta Senatului, Anca Dragu, au convocat o şedinţă comună a Parlamentului pentru joi la ora 16.00, pentru citirea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, depusă de USR-PLUS şi AUR.

Ludovic Orban este sigur că ședința de joi a plenului celor două Camere va avea loc la ora programată - 16.00, chiar dacă nu va fi cvorum, pentru a cincea oară, la ședința birourilor permanente reunite de dinainte. 

Ludovic Orban, anunț pentru susținătorii lui Cîțu: „Moțiunea de cenzură se va citi joi, chiar dacă nu va fi cvorum. Plenul e suveran”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă