Florin Iacob, impresionat de povestea de viață a colegului de la națională, Florin Niță: „Este un băiat exemplar! L-a motivat lucrul ăsta!”. Ce spune despre calificarea la Mondial | VIDEO EXCLUSIV

4 săptămâni in urmă 13

Florin Iacob, portarul în vârstă de 27 de ani al echipei UTA Arad, a fost convocat în premieră la echipa națională a României pentru primele trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 și s-a declarat impresionat de titularul Florin Niță (33 de ani, Sparta Praga).

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ProSport, Florin Iacob a vorbit despre experiența de la echipa națională și a avut doar cuvinte de laudă la adresa portarului care a făcut trei meciuri foarte bune cu Macedonia de Nord 3-2, Germania 0-1 și Armenia 2-3.

Povestea de viață a lui Florin Niță l-a impresionat pe portarul de la UTA Arad și îl vede pe fostul goalkeeper al lui FCSB drept un model.

Florin Iacob, convocat în premieră la echipa națională, impresionat de povestea de viață a lui Florin Niță

„Dezamăgit de rezultate, da. Și că nu am jucat, dar a demonstrat Niță că e un portar valoros al echipei naționale și a făcut față cu brio la absența sau retragerea lui Tătărușanu. Și asta m-a bucurat, faptul că i-am avut în fața mea pe Lazar și pe Niță, chiar și pe Radu, chiar dacă e mai tânăr decât mine, am avut de învățat și lucrul ăsta mă bucură.

Eu cu Florin (n.r. Florin Niță) țin legătura de mai mult timp. Este un băiat exemplar, se antrenează exemplar și lucrul ăsta îl arată acum pe teren, la echipa națională, la echipa de club și sută la sută e un model și pentru mine.

(n.r. Are și o poveste de viață care te inspiră?) Da, mai ales că mi-a și zis în particular povestea lui cu părinții, că nu a avut o viață sau o copilărie foarte ok și, vă dați seama, eu care am avut o copilărie normală, mi-e greu un pic să înțeleg ceea ce a avut el, dar se pare că l-a motivat lucrul ăsta și e la un nivel mare acum.

(n.r. Deci nici nu poți fi invidios pe un astfel de coleg că îți ia fața) Este imposibil. Și dacă era alt caz, mi-e imposibil cel puțin la Florin să mi se întâmple lucrul ăsta, să fiu invidios pe el”, a spus Florin Iacob, pentru ProSport.

Îi dă dreptate lui Mirel Rădoi și crede în calificarea la Mondial

Mirel Rădoi și-a criticat jucătorii după eșecul dramatic cu Armenia, iar Florin Iacob îi dă dreptate. Totuși, portarul are încredere că România se poate califica la Campionatul Monidl.

„Noi avem niște ședințe, vizualizăm jocul adversarului. Poate că atitudinea, care a și zis că a lipsit atunci. Și într-un joc de fotbal atitudinea face diferența, orice ar fi. Chiar dacă joci cu Real Madrid, sau cu Barcelona, sau cu Berceni, dacă nu ai atitudine, nu poți să faci… Dar vă dați seama că și pentru el și pentru noi e frustrant pentru că e o campanie de calificare la un Mondial și nu s-a mai întâmplat demult să te duci la un Mondial.

Noi avem încă convingerea că se poate ajunge la Mondial. Acum, cine va veni în următoarea selecție la echipa națională, sperăm să fie ca noi, cee ace ne dorim noi, acolo în vestiar”, a mai spus Florin Iacob.

The post Florin Iacob, impresionat de povestea de viață a colegului de la națională, Florin Niță: „Este un băiat exemplar! L-a motivat lucrul ăsta!”. Ce spune despre calificarea la Mondial | VIDEO EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă