Florin Cîţu: Vom crește capacitatea de vaccinare, la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze / Polițiștii și jandarmii vor fi în mijlocul oamenilor și vor face verificări pentru ca legea să fie respectată

3 săptămâni in urmă 2

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că a făcut apel la reprezentanții autorităților locale să aplice „cu fermitate” măsurile de protecție sanitară, să se implice în derularea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și în informarea corectă a oamenilor, anunțînd că va crește capacitatea de vaccinare, astfel încât la jumătatea lunii aprilie să se ajungă la efectuarea zilnică a 100.000 de doze.

„Reprezentanții instituțiilor statului – polițiștii, jandarmii – vor fi în mijlocul oamenilor și vor face verificări pentru ca legea să fie respectată. Nu facem excepții. Nimeni nu este mai presus de lege. În paralel, vom crește capacitatea de vaccinare, astfel încât, la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze și să pătrundem mai mult în zonele rurale sau greu accesibile, cu centre mobile de vaccinare”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Premierul susține că, în următoarele 2 luni, cele „câteva milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România vor fi decisive pentru a depăși cu bine pandemia”.

Florin Cîțu a făcut aceste declarații în urma discuțiilor pe care le-a avut marți cu reprezentanții autorităților locale – primari ai municipiilor și președinți ai Consiliilor Județene.

„Suntem preocupați cu toții să protejăm sănătatea și viața cetățenilor, să menținem economia deschisă. Sunt obiective comune, asumate responsabil și determinat, indiferent de formațiunile politice din care facem parte. Am făcut apel la reprezentanții autorităților locale să se implice în continuare în aplicarea cu fermitate a actualelor măsuri de protecție sanitară, în derularea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și în informarea corectă a oamenilor”, a mai spus Florin Cîțu.

În opinia sa, ar fi suficientă „respectarea strictă a actualelor măsuri” – purtarea măștii sanitare în spații publice, distanțarea, evitarea aglomerației – , în paralel cu „procesul susținut de vaccinare” pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive la nivel local sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului.

„Nu este permis ca o mână de oameni care încalcă normele sanitare și legea să pună în pericol viața și sănătatea majorității cetățenilor”, a mai scris Florin Cîțu.

Sursa foto: Florin Cîțu / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă