Florin Cîțu: Vă anunţ că PNRR va fi aprobat până la finalul lunii septembrie

1 lună in urmă 22

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 26 august, la primul Comitet interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului România Educată, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi aprobat până la finalul lunii septembrie și că au fost incluse fonduri şi pentru proiectul care îi aparține preşedintelui Klaus Iohannis.

„România Educată este în PNRR și aş vrea să vă anunţ din nou, și pe această cale, că PNRR va fi aprobat până la finalul lunii septembrie. Deci, suntem în grafic şi cu PNRR-ul”, a declarat șeful Executivului.

„Avem până acum o platformă România Educată. Ştim foarte clar unde vrem să ajungem cu sistemul. Este momentul să implementăm acest program”, a menționat șeful Guvernului.

Florin Cîțu a precizat că reformele avute în vedere prin proiectul România Educată, care îi aparține președintelui Klaus Iohannis, vor avea „finanţări adecvate, din resurse multiple”.

În vederea implementării proiectului România Educată, PNRR transmis la UE cuprinde oportunităţi de finanţare a unor proiecte de maximă importanţă pentru sistemul national de educaţie şi formare orientat spre atingerea ţintelor asumate în cadrul reformei.

Premierul Florin Cîțu:

Acesta a mai afirmat că „săptămâna viitoare, pe 2 septembrie, vom avea deja o altă întâlnire, tocmai pentru a pregăti primele acte normative care vor intra în vigoare. În 9 septembrie vom avea primele acte”.

PNRR, depus la Comisia Europeană de trei luni

Planul Național de Redresare și Reziliență al României, care are 1.203 pagini, a fost depus la Comisia Europeană pe 31 mai și apoi a fost publicat integral de Guvernul României pe 2 iunie.

Premierul Florin Cîțu a declarat atunci că banii pe care România îi așteaptă de la Comisia Europeană vor fi folosiți pentru a construi autostrăzi, „sute de școli și creșe” și pentru renovarea și construirea a „zeci de spitale”.

În baza PNRR, România așteaptă de la Uniunea Europeană 29,2 miliarde de euro, adică 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi și 15 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă