Florin Cîțu: „USR trebuie să se decida dacă vrea să fie lângă PSD și AUR sau la guvernare”

4 săptămâni in urmă 14

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va discuta cu viitorul președinte al USR-PLUS, ales în urma Congresului din 2 octombrie, despre refacerea coaliției de guvernare. Într-un interviu acordat Digi24 după câștigarea președinției PNL, Florin Cîțu a precizat că singura condiție este renunțarea la moțiunea de cenzură depusă alături de AUR.

„Atâta timp cât există moțiunea de cenzură e complicat să vedem un dialog. Moțiunea PSD dacă nu are voturile USR nu are cum să treacă și invers pentru moțiunea USR. USR trebuie să se decidă daca vrea să fie lângă PSD și AUR sau la guvernare cu PNL și UDMR”, a declarat Florin Cîțu.

El a respins o posibilă coaliție cu PSD pentru continuarea guvernării. „Eu nu văd altă variantă, doar o guvernare cu USR-PLUS, UDMR și votul minorităților în Parlament”.

Asta e prima condiție să nu mai fie o moțiune împotriva propriului guvern.

Florin Cîțu:

Noul președinte PNL a precizat că, dacă nu va ajunge la un acord cu USR-PLUS, va merge în Parlament cu noii miniștri pentru a primi votul de confirmarea, iar cei numiți ar putea fi persoane care nu sunt membre PNL sau UDMR.

Ludovic Orban „are un loc foarte important” în PNL, mai afirmă Florin Cîțu, care a subliniat că PNL continuă parteneriatul cu Klaus Iohannis. „PNL are un parteneriat puternic cu Klaus Iohannis. Acest parteneriat rămâne garanția că vom rămâne la guvernare până în 2024.

Ludovic Orban a anunțat, după pierderea alegerilor pentru șefia PNL, că își va depune luni demisia din poziția de președinte al Camerei Deputaților. În plus, fostul lider PNL a anunțat că după aceste alegeri interne între el și președintele Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”.

Premierul Florin Cîțu a câștigat alegerile interne pentru funcția de președinte al PNL în urma Congresului de sâmbătă de la Romexpo. Florin Cîțu a obținut 2.878 dintre voturile delegaților liberali, în timp ce contracandidatul său Ludovic Orban a obținut 1.898.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă