Florin Cîțu tergiversează aplicarea legii noului Cod Fiscal: „Dacă vrem să penalizăm suplimentar, nu mi se pare normal acest lucru”

3 săptămâni in urmă 21

Nu doar că este de acord. Ştiţi foarte bine că în Guvern am trecut proiectul de lege care desfiinţează SIIJ. E în Parlament. Sunt sigur că se va găsi o soluţie în Parlamentul României pentru a desfiinţa SIIJ. Se lucrează la soluţie.

Florin Cîțu a vorbit și despre cod penal , cpp

Şi aici vor discuta experţii şi sunt sigur că vom găsi o soluţie ca să modifice. În ceee ce privește impozitarea marilor averi, PSD a cerut această impozitare, nu a fost explicată, nu s-a întrebat dacă e de acord, ce prag să fie.

În România, orice venit e impozitat. E vorba dacă vrem să penalizăm pe cineva că a acumulat active, dacă vrem să penalizăm suplimentar. Nu mi se pare normal acest lucru.

Dacă e vorba despre evaziune fiscală, mi se pare normal să impozităm evaziunea fiscală, dar nu sunt de acord ca românii care muncesc, îşi asumă riscuri, investesc şi au plătit impozite, să venim după aceea să spunem că mai trebuie să plătiţi ceva, pentru că asta e justiţia socială. Cu asta nu suntem de acord, dar suntem de acord cu eliminarea evaziunii fiscale la orice nivel, la un nivel mic şi la un nivel mare.

În ceea ce priveşte Codul Fiscal, lucrurile nu se pot întâmpla peste noapte. Durează cel puţin şase luni de zile pentru a intra în vigoare.

Am spus de la început că nu vom creşte taxele, nu vom creşte taxele în această guvernare şi asta e principiul de la care nu abdicăm.

Putem să arătăm că schimbarea paradigmei prin care am alocat mai multe resurse către investiţii ne-a ajutat să avem mai multe resurse la buget. 40 de miliarde de lei mai mult decât anul trecut. Cu aceaste resurse suplimentare putem să plătim facturi în această iarnă, să subvenţionăm şi termia către UAT-uri.

E un model economic care funcţionează şi nu cred că cineva astăzi, după ce acest model economic a primit girul agenţiilor de rating să venim să-l schimbăm astăzi. Ar fi din punctul nostru de vedere o eroare.”, a declarat Florin Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă