Florin Cîțu: Sunt sigur că vom avea o propunere comună de premier, altfel nu putem merge mai departe/ Dacă grăbim lucrurile, nu avem o coaliție pe termen lung/ Avem decizie în Consiliul Național să nu facem guvern cu PSD și azi negociem cu PSD

2 săptămâni in urmă 17

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, miercuri la prânz, că PNL are o decizie în Consiliul Național să nu facă guvern cu PSD și azi aceștia negociază cu PSD, răspunzând unei întrebări referitoare la negocierile dintre cele două echipe.

”PNL vine în fiecare zi cu încă o flexibilizare”, a mai adăugat Cîțu care a spus că este sigur că social-democrații și liberalii vor merge cu o propunere comună de premier pentru că ”altfel nu vom putea merge mai departe”.

Premierul interimar a mai spus că dacă se grăbesc lucrurile și negocierile nu se va forma o coaliție pe termen lung. De asemenea, Cîțu a mai reamintit că decizia PNL este ca premierul să fie liberal și să își pună amprenta asupra programului de guvernare:

  • PNL e cel care vine în fiecare zi cu încă o flexibilizare. Noi am votat premier PNL, nu am spus niciun nume (de ce nu s-a supus la vot propunerea lui Emil Boc, n.red.). A cerut flexibilizarea dar nu știu care era scopul.
  • PNL are decizie în Consiliul Național să nu facă guvern cu PSD și azi negociem cu PSD.
  • O moțiune de cenzură împotriva unei singure persoane e neconstituțională. Înseamnă că PSD nu vrea ca niciunul din membrii Guvernului să fie în viitorul guvern. Eu am flexibilizat acest mandat, până la urmă vom vedea decizia finală. Înțeleg că la PSD nu știu dacă s-a luat decizia pentru rotativă. (S-a luat decizia, spun jurnaliștii, și s-a ales să fie premier de la PSD primul n.red.): Atunci să vedem dacă acceptăm și noi asta, a spus premierul.
  • În BEx de-aseară s-a decis ca PNL să fie de acord cu un sistem rotativ cu primul premier de la PNL, altceva nu s-a decis. Sunt foarte mulți români care ar avea o listă întreagă despre social-democrați care să nu fie în guvern. Asta le-am zis și celor de la USR, să nu vorbim despre persoane.
  • Ați fi dispus să mergeți cu alt premier la președinte? Avem o decizie să avem premier PNL.
  • Cât de repede vom avea un guvern? Nu mai sunt multe lucruri. Programul de guvernare este aproape gata și premierul trebuie să își pună amprenta, este foarte important.
  • Atributul președintelui este să denumească premierul.
  • Veți merge cu o propunere comună? Sunt sigur, altfel nu vom putea merge mai departe.
  • Sper cât mai curând să avem guvern. Dacă grăbim lucrurile s-ar putea să nu avem o coaliție pe termen lung.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă