Florin Cîțu spune că pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării sunt și alte propuneri și nu știe dacă Boloș va fi nominalizat: El nu e nici cercetăror, nici expert în digitalizare / Dar aștept să vină colegii cu o propunere, două și cu o fundamentare

1 săptămână in urmă 10

Președintele PNL, Florin Cîțu, a fost întrebat în emisiune la Antena3 dacă Marcel Boloș este cel care va fi propus ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, având în vedere că numele său a fost vehiculat miercuri în persă, ca fiind variantă agreată de conducerea PNL pentru acest portofoliu.

„Nu știu dacă domnul Boloș va fi cel nominalizat”, a răspuns Cîțu.

El a mai explicat că pentru acest portofoliu sunt avansate mai multe propuneri și că s-a convenit ca nominalizarea să o facă liderii politici din Ardeal, dar că el știe că „Marcel Boloș nu e nici cercetător nici nu are experiență în digitalizare”.

„S-a decis ca pentru această poziție să se pronunțe liderii PNL din Ardeal și știu că mai sunt și alte propuneri de acolo. Vom vedea (…) Eu știu că domnul Boloș nu e nici cercetător, nici expert în digitalizare, el are altă experiență, dar, sigur, poate să rămână el, dacă asta este ceea ce ne dorim. Eu îi aștept pe colegi să vină cu o o propunere sau două și cu o fundamentare pentru aceste propuneri. Și vom supune la vot în partid”, a spus Florin Cîțu.

Marcel Boloș are experiență în coordonarea programelor europene de finanțare. El a fost și ministru al Fondurilor Europene și a condus foarte mulți ani Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, fiind susținut de liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă