Florin Cîțu spune că numărul de paturi la ATI în Bucureşti va fi suplimentat cu 12

1 lună in urmă 3

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că a discutat cu Vlad Voiculescu și cu Raed Arafat, iar în următoarele zile numărul de paturi la ATI în Bucureşti va fi suplimentat cu „10-12”, deși, potrivit propriilor afirmații, „este nevoie de 1.600 de paturi”.

„Din discuţia pe care am avut-o cu domnul Arafat a reieşit că se va suplimenta numărul de paturi, 10-12, în următoarele zile în Bucureşti, deci există soluţii pe termen scurt”, a declarat Florin Cîțu la briefingul de presă de după ședința de Guvern, potrivit Agerpres.

Apoi a continuat: „Acum se caută şi soluţii pentru termen lung pentru a ajunge la cele 1.600 de paturi, ţinta pe care am cerut-o de la Ministerul Sănătăţii săptămâna trecută. Sunt sigur că vom ajunge la acel obiectiv în curând. Este urgent acest lucru. Nici nu trebuie să dai un termen-limită. Lucrurile trebuie să se întâmple foarte urgent”.

Sunt sigur că există un plan, el va fi prezentat. Am avut o discuţie şi cu ministrul Sănătăţii, şi cu domnul Raed Arafat, vom avea câteva întâlniri în acest weekend pentru a evalua situaţia şi să vedem exact elementele care pot fi adăugate în perioada următoare. Cu siguranţă, Ministerul Sănătăţii va prezenta planul pentru această perioadă în zilele următoare

Florin Cîțu:

Totodată, premierul a precizat că informaţiile potrivit cărora „zeci de pacienţi sunt în aşteptarea unui pat la ATI” trebuie mai întâi verificate.

Afirmațiile lui Florin Cîțu vin în contextul în care autoritățile au anunțat că în România, la secțiile ATI, sunt internați 1.313 de pacienți, ceea ce reprezintă cel mai ridicat nivel de la apariția COVID-19 în România.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă