Florin Cîțu spune că el este propunerea de premier: „Dacă PSD se opune, vedem atunci”

3 săptămâni in urmă 14

Biroul Executiv (BEx) al PNL a aprobat, marţi seara, propunerea privind rotaţia premierilor într-un viitor guvern cu PSD şi UDMR, condiţia liberalilor fiind ca primul prim-ministru să fie dat de PNL. După ședință, Florin Cîțu a spus că el este propunerea PNL pentru funcția de proim-ministru, dar dacă PSD se opune acestei variante, „vedem atunci, interesul PNL primează”.

„S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier din partea PNL. Am discutat (de flexibilizarea numelui premierului propus de PNL - n.r.), dar nu s-a votat”, spune Florin Cîțu.

El spune că, în prezent, propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru este liderul partidului.

Întrebat dacă PNL merge la negocierile cu PSD cu propunerea Florin Cîțu pentru funcția de premier, liderul liberalilor a confirmat: „În acest moment, da, aceasta este decizia. Dacă PSD se opune, vedem atunci, interesul PNL este cel care primează”.

„PNL nu a pus niciun fel de condiție pe numele propuse de PSD”, a adăugat Cîțu.

„Propunerea noastră o să meargă apoi la președintele României, care are atributul constituțional. Încă vorbim de programul de guvernare. Vedeți, vorbim de premier, dar nu avem program de guvernare. Nu vom renunța la cota unică”, a adăuga Cîțu.

Liderul PNL afirmă că ministerele avizatoare vor fi împărțite între PSD și PNL.

Editor : Liviu Cojan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă