Florin Cîţu: Şi eu vreau să fie redeschise şcolile, dar avem această condiţionare de pandemie

1 lună in urmă 15

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că îşi doreşte redeschiderea şcolilor, însă a subliniat că acest lucru este condiţionat de pandemia de COVID-19.

06 Ianuarie 2021, 17:17 (actualizat 06 Ianuarie 2021, 17:23) |

Florin Cîțu, premierul României

"Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor, şi cu domnul Barna şi eu vreau să fie redeschise şcolile, să deschidem şi restaurantele, am spus acest lucru şi anul trecut. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi problema de sănătate, aş vrea să fie redeschise. Avem această condiţionare de pandemie. (...) Personal, eu cred că trebuie să facem totul să putem să redeschidem şcoala cât mai devreme, de aceea este important ca pe lângă campania de vaccinare să avem şi această campanie de reducere a efectelor pandemiei, să menţinem ritmul. Până acum am văzut că a scăzut numărul, am ajuns la un nivel confortabil, sunt oraşe care au ieşit din carantină, municipii. Dacă păstrăm această tendinţă, putem să redeschidem şcolile pe 8 februarie", a spus Cîţu, la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern.

UDMR susţine, în continuare, redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor, respectiv ca învăţământul clasic să reluat din 8 februarie, a precizat, miercuri, liderul Uniunii, vicepremierul Kelemen Hunor.

Și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a precizat astăzi că, dacă situația epidemiologică o va permite, reluarea școlii în format fizic s-ar putea întâmpla pe 8 februarie.

„În condițiile în care pandemia de COVID-19 afectează încă sănătatea populației, se impune adoptarea în regim de urgență desfășurarea procesului de învățământ, astfel încât cadrele didactice și elevii să beneficieze de drepturile constituționale la învățătură și sănătate în condiții de siguranță epidemiologică, demonstrând în același timp dorința Guvernului de trecere a școlii în format clasic începând cu cel de al doilea semestru al anului școlar 2020 2021 sub rezerva evoluției epidemiologice”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă