Florin Cîțu: România va avea printre cele mai mici creșteri ale datoriei publice din UE în acest an

4 luni in urmă 15

Deși a fost lovită cu aceeași intensitate de pandemie, România, prin măsurile luate de guvern, a făcut față șocului, având rezultate mai bune decât în alte state membre ale UE, transmite ministrul. 

”În medie, datoria publică a țărilor membre UE crește cu 20 puncte procentuale în 2020. Prin comparație, în România datoria publica crește cu DOAR 7 puncte procentuale. Asta deși șocul care a lovit economia globală a lovit cu aceeași intensitate și România. 
Datoria publică crește pentru că în TOATE țările au crescut deficitele bugetare în urma crizei economice determinată de criza de sănătate.  
Criza economică a dus la scăderea veniturilor față de bugetele inițiale, iar criza de sănătate a crescut cheltuielile pentru sănătate și pentru susținerea economiei. 
Același lucru se întâmplă în TOATE țările din lume. Fără excepție”, scrie Cîțu. 

Ministrul de Finanțe amintește că țara noastră trebuie să plătească și datoriile făcute de guvernele PSD, ”o gașcă de infractori” care ”a lăsat o gaură la buget de 80 de miliarde de lei”. ”În aceste condiții, am reușit imposibilul”, transmite Cîțu.

”Totuși, România este diferită. România a pornit cu un handicap major. A fost administrată de o gașcă de infractori în ultimii ani și, din păcate, trebuie să plătim pentru ce au furat aceștia. 
Am preluat o economie distrusă, cu facturi în valoare de aproximativ 30 miliarde lei neplătite (!!!) și cu datorii scadente de aproxmativ 50 de miliarde lei (10 miliarde lei peste câteva zile). Adică am pornit cu o gaură la buget de 80 de miliarde lei în 2020 (....) Bineînțeles că televiziunile/site-urile de #fakenews nu au întrebat niciodată cum de au fost făcute aceste datorii in guvernarea socialistă în timp ce restul lumii avea surplus la buget. Normal că nu. O mare parte din banii aceștia au ajuns în buzunarele trompetelor PSD. Le știți foarte bine care sunt”, a scris ministrul, pe pagina de Facebook. 

Cîțu a subliniat că țara noastră are ”un pachet substanțial și printre cele mai eficiente de susținere a economiei, aproximativ 7% din PIB, - bani care nu erau în buget la începutul anului, cea mai mică creștere a deficitului bugetar din UE și printre cele mai mici creșteri ale datoriei publice din Uniune.”

”Așa cum v-am promis, și cum am făcut până acum, voi demasca în continuare toate ilegalitățile făcute de Dragnea, Ciolacu, Grindeanu, zis și OUG13,  Olguța Vasilescu etc în ultimii ani. Bineînțeles că, așa cum am procedat și până acum, toate rapoartele de control merg la instituțiile statului responsabile pentru anchetarea furtului din banul public”, a conchis ministrul de Finanțe.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă