Florin Cîţu: Rectificarea bugetară este gata, va trebui să meargă la aviz la CES şi apoi să fie aprobată. Este pozitivă şi reducem şi deficitul bugetar

1 lună in urmă 35

Premierul Florin Cîţu a afirmat că rectificarea bugetară este gata, mai are nevoie de avizul de la CES şi apoi va fi aprobată, menţionând că este una pozitivă, care reduce deficitul. Florin Cîţu a fost întrebat, joi seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, când este gata rectificarea bugetară.

„Rectificarea bugetară este gata, este în avizare în acest moment, va trebui să meargă la aviz la CES şi apoi să fie aprobată. Este pozitivă şi reducem şi deficitul bugetar. Avem mai multe venituri la buget, încasări. Astăzi a fost publicată execuţia pe luna trecută, dar pe luna august să ştiţi că şi aici lucrurile sunt foarte bune în ceea ce priveşte veniturile la buget, ceea ce arată clar că anul acesta deficitul trebuie să meargă mai jos chiar decât l-am estimat la începutul anului”, a declarat Florin Cîţu.

Ludovic Orban, avertisment pentru premierul Cîţu: „Dacă pierde, nu îl mai ascultă nimeni. Demisia e firească dacă pierd eu”

El a precizat că îşi doreşte ca deficitul bugetar să fie sub 7%.  „Ar putea să meargă cu deficitul sub 7%, asta este o ambiţie a mea. Şi tot vorbim de guvernare şi de încredere, astăzi Ministerul Finanţelor a făcut iarăşi un lucru extraordinar, a reuşit pentru a doua oară, anul trecut am făcut eu o premieră, dar anul acesta domnul ministru a reuşit chiar mai bine, să se împrumute în euro la dobândă negativă, dar la o scadenţă de 2,3 ani ceea ce înseamnă o încredere foarte mare pe care o au investitorii în economia României, în această guvernare, în Guvernul României şi aş spune şi în noul ministru al Finanţelor pentru că doar la câteva zile după ce a fost numit să poată să se împrumute la dobândă negativă este totuşi o performanţă. Şi pentru mine contează foarte mult ceea ce cred pieţele despre această guvernare”, a explicat premierul.

Cîţu afirmă că PNL va rămâne în PPE dacă va fi ales preşedinte al partidului

Premierul Florin Cîţu a afirmat joi, la Constanţa, că PNL va rămâne în Partidul Popular European (PPE) dacă va fi ales preşedinte la congresul din 25 septembrie.

„Rămâne în Partidul Popular European, nu se va repoziţiona”, a răspuns Cîţu, întrebat dacă are în vedere o „repoziţionare” a partidului pe plan european. El a explicat, în context, ce semnifică „doctrina liberală autentică” despre care vorbeşte în moţiunea cu care candidează la funcţia de preşedinte al PNL.

Ludovic Orban îl avertizează pe Cîţu: „Oricine promite finanţări guvernamentale pentru acordarea voturilor încalcă legea”
„Am spus câteva lucruri pe care nu le mai spun oamenii de mult timp şi liberalii de mult timp. În primul rând, antreprenorul este un erou într-o economie liberală, pentru că acei oameni care îşi riscă propriile resurse şi lucrează de dimineaţă până seara pentru a crea bunăstarea societăţii sunt nişte eroi. Şi ţin foarte mult la proprietatea privată, este sfântă. (…) În acelaşi timp, liberalismul a însemnat şi o schimbare de paradigmă pe care deja am implementat-o în modul în care guvernăm. Alocăm mai multe resurse pentru investiţii, pentru a avea creştere economică, pentru ca după aceea (…) să împărţim o bucată mai mare pentru pensii, salarii, alocaţii”, a precizat premierul. Florin Cîţu a fost prezent, joi, la şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Constanţa, pentru a-şi prezenta moţiunea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă