Florin Cîţu, prima reacţie după negocierile cu Dacian Cioloş: „Nu este nicio concluzie. Vrem ca România să nu rămână în criză”

1 săptămână in urmă 4

Florin Cîţu a explicat că PNL a primit mandatul lui Dacian Cioloş, însă negocierile nu au avut astăzi nicio finalitate.

„Astăzi nu este nicio concluzie. O să mai discutăm. Astăzi suntem aici. Am spus că avem respect pentru români. Noi vrem ca România să nu rămână în criză.

Nu s-a discutat nimic despre ministere sau despre altceva”, a declarat Florin Cîţu, preşedintele PNL.

Florin Cîţu: „Intenția era aceea de a reface coaliţia”

„Intentia era aceea de a reface coaliţia. Suntem azi aici să discutăm, dar am spus în discuţia de astăzi că cei care au adus România aici.. Atunci când a fost la Cotroceni, domnul Dacian Cioloş ne gândim că a avut în spate o majoritate atunci când USR l-a propus premier. Acea majoritate este USR ŞI PSD. În spatele deciziei de a fi propus a fost acest lucru.

Nu s a discutat ca dacian Cioloş să-şi depună mandatul şi să revină premierul demis”, a afirmat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Vasile Dîncu declarații explozive: „Singura soluție ar fi să se unească PSD cu PNL și să facem orice fel de coaliție”

Florin Cîţu explică dacă PNL va vota împotriva Guvernului Cioloş

Întrebat dacă PNL va vota împotriva Guvernului Cioloş, Florin Cîţu a subliniat că liberalii vor să rezolve „această criză” politică, iar „responsabilitatea constituirii unei majorităţi este a lui Dacian Cioloş”.

„Hai să discutăm despre această criză. Noi suntem responsabili şi vrem să rezolvăm această criză. Responsabilitatea constituirii unei majorităţi e a lui Dacian Cioloş.

Pentru alte discuţii voi merge în PNL, voi spune ce am discutat aici şi vom vedea ce vom decide”, a afirmat premierul demis.

Florin Cîţu pune tunurile pe USR: „Avem un partid care a semnat o moţiune alături de aur”

„Când un partid din coaliţie s-a dus alături de AUR şi PSD, e un vot politic. Avem un partid care a semnat o moţiune alături de AUR. De aceea revin şi spun că soluţia trebuie să vină de la domnul premier desemnat Dacian Cioloş”, a menţionat Cîţu.

Mai mult, preşedintele PNL a reiterat că soluţia cea mai bună este o „coaliţie de dreapta cu un premier liberal”.

„Noi suntem aici la discuţii. Am ascultat. Azi nu a fost o concluzie. Am spus ca soluţia cea mai bună e o coaţitie de dreapta, cu un premier liberal.

Când vom lua decizia, PNL o va prezenta public”, a conchis Cîţu.

Citeşte şi: Dacian Cioloş a părăsit negocierile cu PNL şi UDMR. Prima reacţie a premierului desemnat

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă