Florin Cîțu pregătește rectificarea bugetară cu noi REMANIERI - Care sunt miniștrii puși la zid de șeful Guvernului

2 luni in urmă 35

Florin Cîțu pregătește rectificarea bugetară cu noi REMANIERI - Care sunt miniștrii puși la zid de șeful Guvernului Florin Cîțu pregătește rectificarea bugetară cu noi REMANIERI - Care sunt miniștrii puși la zid de șeful Guvernului

Premierul amenință cu noi remanieri la 8 luni de la preluarea guvernării. Florin Cîțu spune că nici până acum nu a primit evaluarea ceruta la 6 luni și că va tăia din bugetul ministerelor care nu au cheltuit banii. Vizați de remaniere sunt, în special, miniștri USR-PLUS.

JOI, 05 AUGUST 2021, 20:18

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ioana Stanescu

Instrumentul-cheie folosit de premier pentru a-i înlătura din guvern pe miniștrii ce îi contestă activitatea este rectificarea bugetară. Vizați de remaniere sunt Cătălin Drulă și Stelian Ion.

„La Ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, după execuția bugetară... (...) Domnul Drulă trebuie să prezinte execuția bugetară public”, a declarat, joi, Florin Cîțu, după ședința de Guvern.

Atacul premierului nu a rămas fără răspuns. 

Cătălin Drulă a venit cu precizări după observațiile și reproșurile premierului într-o postare pe Facebook despre execuția bugetară de la Ministerul Transporturilor.

Replici ACIDE în coaliție - Cătălin Drulă, răspuns după ATACUL lui Florin Cîțu despre cheltuirea banilor la Ministerul Transporturilor

Și Ministerul Justiției este vizat de o posibilă remaniere. 

„Obiectivele noastre raman aceleasi: desființarea SIIJ, legile Justiției. Trebuie să recunoaștem, cu curaj, că poate nu am gasit cea mai buna solutie, dar trebuie să o gasim. Bineinteles că este rolul ministrului Justiției să vină și să impinga aceste proiecte de la spate”, spunea Florin Cîțu.

Florin Cîțu, de acord cu criticile Președintelui la adresa ministrului Justiției. Ce spune despre remanierea lui Stelian Ion

Întrebat dacă ia în calcul o remaniere a ministrului Justiţiei, Cîțu a răspuns că nu discută despre acest lucru în public. 

Citește și: ”Stelian Ion, RĂSPUNS după criticile lui Klaus Iohannis despre Legile Justiției și desființarea SIIJ - CE îl roagă pe președinte”

Deși nu a venit cu detalii, premierul a dat de înțeles că pregătește noi remanieri.

„Voi lua cea mai buna decizie daca vad ca lucrurile nu merg in directia buna pentru noi. Am facut deja o remaniere in aceste luna de zile, se face evaluarea continua a ministrilor”, avertiza prim-ministrul, tot, joi, după ședința de Guvern. 

Florin Cîțu a schimbat până acum doi miniștri, unul de la USR-PLUS, unul de la PNL.

Vlad Voiculescu a fost primul care a plecat din guvern, în 14 aprilie 2021, după scandalul datelor privind morții COVID-19.

Al doilea ministru demis, liberal de această dată, a fost Alexandru Nazare a fost schimbat din funcție pe 8 iulie 2021. Premierul a motivat că era nemulțumit de lipsa de comunicare a fostului ministru al Finanțelor. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă