Florin Cîțu: „Obiectivul nostru rămâne imunizarea a cinci milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai”

2 săptămâni in urmă 24

Florin Citu/foto: INQUAM Florin Citu/foto: INQUAM

Premierul Florin Cîțu a făcut câteva precizări la finalul primei întâlniri a Comitetului Interministerial care pregătește revenirea la normalitate a României. Șeful Executivului spune, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că fiecare minister va face propuneri pe baza consultărilor cu sectoarele de activitate. De asemenea, politicianul liberal a mai afirmat că obiectivele cu 5 milioane de vaccinați la finalul lunii mai și 10 milioane de imunizări până la 1 august rămân în picioare.

JOI, 22 APRILIE 2021, 21:36

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Florin Cîțu: „Am avut, astăzi, prima discuție în Comitetul Interministerial care pregătește revenirea la normalitate a României, în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni, proces care are ca reper data de 1 iunie 2021. Este un moment pe care îl așteptăm de un an de zile, pentru că avem speranța reluării treptate a vieții normale după perioada dificilă a pandemiei.

Fiecare minister va face propuneri, pe baza consultărilor cu sectoarele de activitate. În acest comitet le vom analiza, pentru a putea veni și prezenta public soluții menite să pregătească revenirea la viața socială și economică anterioară crizei sanitare.

1 iunie este primul pas, pe care îl putem face dacă vom continua să respectăm măsurile de protecție sanitară și ne vom vaccina.

Obiectivul nostru rămâne imunizarea a cinci milioane de persoane, adică 35% din populație, până la sfârșitul lunii mai, și a zece milioane de persoane până la 1 august.

O campanie de vaccinare de succes aduce normalitatea în România!”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă