Florin Cîțu: O să iau legătura cu liderii europeni. Se prefigurează o alianță toxică cu un partid extremist

1 lună in urmă 37


Premierul Florin Cîţu a anunţat, după şedinţa de guvern în care a fost adoptat programul Anghel Saligny, că va informa liderii europeni şi partenerul strategic, SUA, despre o posibilă "alianţă toxică" cu un partid extremist care "se prefigurează" în România, informează Agerpres.


Cu puţin timp înainte de şedinţa coaliţiei de guvernare, premierul Florin Cîţu a transmis, după şedinţa de guvern, că o să ia legătura cu liderii europeni în legătură cu ceea ce se întâmplă în România.


Avem o alianţă toxică care se prefigurează, o alianţă cu un partid extremist, un partid care vrea răul românilor, un partid care nu respectă proprietatea privată, nu respectă libertatea individuală, un partid cu care, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să discutăm. Voi informa liderii europeni despre acest lucru şi vom afla ce cred aceştia şi, bineînţeles, partenerii noştri strategici - SUA - despre situaţia din România.

Florin Cîţu:

Declaraţia premierului vine în contextul în care USR PLUS a ameninţat că va depune o moţiune de cenzură pentru demiterea lui Florin Cîţu, semnată împreună cu cei de la AUR. Ulterior, USR PLUS a transmis că i-a retras sustinerea politică premierului Florin Cîțu și cere schimbarea acestuia.


Florin Cîţu a explicat şi motivul pentru informarea partenerilor externi. "Voi face o informare. E important să ştie că, în România, colegii domniilor lor se asociază cu un partid extremist cu care nimeni nu ar vrea să aibă de a face. Doar un dialog pe care să-l am cu colegii europeni, aş vrea să ştiu opinia acestora - Renew şi celelalte grupări care respectă democraţia, libertăţi individuale, toate lucrurile pentru care noi ne luptăm să stăm în Uniunea Europeană", a adăugat Cîţu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă