Florin Cîțu: "Nu vom crește taxele. Analizăm majorarea pensiilor și a salariilor". Ce procent a avansat premierul interimar în cazul pensiilor și de când ar putea intra în vigoare

2 săptămâni in urmă 11

Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Facebook Florin Cîțu Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul interimar Florin C]îțu a vorbit, într-o declarație de pres susținută miercuri seara, despre stadiul discuțiilor cu PSD și UDMR pentru programul de guvernare al viitorului Cabinet. În context, Cîțu a reiterat că liberalii "nu vor abdica de la principiile și măsurile pentru care i-a votat electoratul". Mai exact, el spune că taxele și impozitele nu vor fi mărite în actuala guvernare. În schimb premierul interimar susține că va fi analizată o eventuală creștere a pensiilor și salariilor, vorbind chiar de un procent de 5% pentru pensii. Nimic, însă, până la 1 decembrie, așa cum și-ar fi dorit PSD.

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 18:03

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"Codul fiscal - e greu să se schimbe peste noapte. Durează 6 luni zile pentru a intră în vigoare. Am spus că nu vom crește taxele în această guvernare. E un principiu de la care nu abdicăm.

În România orice venit e deja impozitat. E vorba dacă vrem să penalizăm pe cineva că a muncit… Nu mi se pare corect. Dacă e vorba de evaziune fiscală, evident că sunt de acord, dar dacă e vorba de români care au muncit, nu e normal să venim să spunem că trebuie să dea în plus, că e justiție socială.

E un model economic care funcționează și nu trebuie ca cineva să ne spună să îl schimbăm azi. Ar fi o eroare. Sunt discuții în acest timp despre creșterea pensiilor și a alocațiilor. Am spus da, dar vom face asta în contextul traectoriei impuse de deficitul bugetar.

Azi s-au discutat doar câteva măsuri. Orice creștere cheltuieli ne uităm dacă se încadrează în deficitul estimate pentru anul viitor. Dacă nu se încadrează, nu putem decât să luăm bani de la investiții. Cu acest lucru nu suntem de acord.

Toate creșterile trebuie judecate în contextual economic și să ne asigurăm că ele pot fi plătite și în viitor. Nicio indexare de la 1 decembrie. Bugetul pentru anul ăsta nu are aceste creșteri", a afirmat Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă