Florin Cîțu: Nu avem în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității de dovada vaccinării / Nu vrem să limităm călătoriile în țară pe baza acestui criteriu / Vom respecta deciziile UE privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale

1 lună in urmă 12

Premierul Florin Cîţu a declarat, marți, după o întâlnire cu reprezentanții HoReCa, pe care a catalogat-o ca fiind „foarte bună”, că vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector după 1 iunie și că Guvernul nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării, nu intenționează să limiteze călătoriile în țară pe baza acestui criteriu, dar va respecta deciziile de la nivelul UE privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale.

„Vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, așa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog și sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activității în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populație și un pas înainte pentru reluarea activităților turistice. Calendarul livrării dozelor și creșterea capacității de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susținut campania de vaccinare anti-COVID-19”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul afirmă că oamenii trebuie să înțeleagă că se va putea reveni la viața de dinainte de pandemie doar „atingând un anumit prag de imunizare a populației, iar vaccinarea ne oferă această șansă”.

„Am punctat, totodată, că nu avem în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării. Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene” a mai scris Florin Cîțu pe Facebook.

Florin Cîțu a anunțat că va continua consultările cu reprezentanții HoReCa și în ceea ce privește aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor afectați de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi.

Sursa foto: Florin Cîțu / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă