Florin Cîțu, noul președinte al Senatului, după demiterea Ancăi Dragu din această funcție

1 săptămână in urmă 6

Florin Cîțu, președintele PNL, a fost ales marţi preşedinte al Senatului, acesta a obținut 82 voturi „pentru” și 25„ împotrivă”. Acesta va prelua funcția vineri, fiind nevoit să asigure interimatul pentru funcția de premier până la învestirea noului Guvern.

Candidaţii pentru funcţia de preşedinte al Senatului au fost Florin Cîţu, susţinut de PNL, PSD şi UDMR, şi Anca Dragu, din partea grupului USR.

„Mulțumesc pentru vot colegilor. De vineri ne apucăm de treabă”, a declarat Florin Cîțu în Parlament, după ce au fost anunțate rezultatele.

Funcția a rămas vacantă după ce Anca Dragu a fost demisă azi din această funcție. În urma votului aceasta a obținut doar 25 de voturi „pentru”.

Florin Cîțu va prelua noua funcție abia vineri, iar cea care va asigura interimatul până atunci Alina Gorghiu.

Anca Dragu a fost revocată marţi de la conducerea Senatului, propunerea de revocare fiind votată de 82 de senatori. Anterior, ședinței Alina Gorghiu a declarat că nu este o sancțiune pentru actualul președinte al Senatului, însă există principii constituţionale care trebuie respectate, printre care cel al majorității politice actuale.

De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales, marți, în funcția de președinte al Camerei Deputaților, rămasă vacantă după demisia lui Ludovic Orban. Ciolacu a obținut 217 voturi pentru și 77 împotrivă. Candidatura Cristinei Prună, susținută de USR, a fost respinsă cu 217 voturi împotrivă și 77 pentru.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă