Florin Cîțu, nemulțumit de bugetul negociat de Nicolae Ciucă: Trebuie să vină cu explicații în fața conducerii PNL

4 săptămâni in urmă 30

Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Fostul premier Florin Cîțu este nemulțumit de proiectul de buget convenit de PNL și PSD, mai ales de sacrificarea componentei de investiții în favoarea unor măsuri sociale. Cîțu a precizat că proiectul ar urma să fie supus la vot în forurile de conducere ale PNL.

LUNI, 20 DECEMBRIE 2021, 21:47

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

„Este un compromis. Vedem dacă PNL o să meargă mai departe cu acest compromis în coaliție. Fiecare partid a venit cu o serie de valori. Pentru noi e foarte important să investești. De asemenea, să avem o creștere economică, am avut pentru că am reușit să investim. Nu mi-a venit din neant acest 7%. (...) Deja vedem că se schimbă paradigma: trecem de la un  buget de investiții la unul de pachet social”, a declarat fostul premier și ministru de Finanțe, la un post TV.

Liderul PNL a indicat că tocmai din această perspectivă se poate explica reducerea cu 3,4 miliarde de lei a sumei pentru investiții, astfel încât să fie bani pentru introducerea în buget a unor pachete sociale care nu figurau în programul de guvernare. 

Președintele PNL a precizat că proiectul va fi suspus unei analize în forurile de conducere ale partidului. „Vom supune la vot dacă aprobăm acest buget... totodată le voi spune colegilor mei că dacă nu se adoptă bugetul va fi o situație dificilă”, a declarat Cîțu.

Fostul premier a mai afirmat că succesorul său Nicolae Ciucă nu s-a consultat cu cei din PNL în legătură cu ajustările aduse unor capitole din buget. „Va trebui să vină să prezinte bugetul colegilor din PNL (...) Asta e dezamăgirea mea, PNL a cerut să se respecte programul de guvernare”, a adăugat Cîțu.

"Dacă o să permitem derapaje, costul o să fie prea mare pentru toată România," a mai precizat acesta.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă