Florin Cîțu: „Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”

3 săptămâni in urmă 1


Premierul a dat asigurări, sâmbătă, că nu se va impune un nou lockdown național, în ciuda creșterii numărului de infectări. Florin Cîțu i-a îndemnat pe români să respecte în continuare măsurile de prevenție și a transmis că, prin vaccinare, numărul de infectări cu noul coronavirus va scădea.


„Fac apel la români să respecte măsurile de protecție. Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80.000”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.


„Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a dat premierul asigurări.


Postarea legată de carantină vine în contextul în care numărul de cazuri noi de COVID crește de la o zi la alta, la fel numărul de cazuri severe, internate la ATI, care sâmbătă a atins un nou maxim.


Astăzi, 20 martie, la sediul MAI a avut loc o ședință la care au participat premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, șeful DSU Raed Arafat şi alţi specialişti şi epidemiologi. Una dintre principalele teme discutate a fost tocmai situația paturilor de la ATI, insuficiente pentru cazurile de COVID grave înregistrate la nivel național.


„S-au prezentat toate aspectele din punct de vedere medical care sunt în relaţie cu situaţia de acum. Ai intervenit colegii şi pe partea epidemiologică şi pe partea de ce măsuri s-au luat până acum, ce propune ei ca abordare. Nu s-au luat decizii în această şedinţă. Această şedinţă a fost numai pentru a analiza şi a dezbate cu toţi care sunt în jurul mesei punctele lor de vedere, urmând ca această analiză să se facă în următoarele 2-3 zile şi să se vină cu concluziile finale”, a anunțat Raed Arafat, la finalul ședinței.


Raed Arafat

Șeful DSU a mai declarat și că, la nivelul Capitalei, care azi a raportat cel mai mare număr de cazuri noi de COVID din țară, paturile de ATI au fost suplimentate.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă