Florin Cîțu: Moţiunea înţeleg că a fost depusă. Ce facem? Guvernăm, mergem înainte/ Am crezut că nu se va întâmpla în România să avem un al doilea episod Dragnea/ Îi aştept pe cei de la USR PLUS să se întoarcă, să vină la masă, chiar după ce au depus moţiunea

1 lună in urmă 27

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că guvernarea merge mai departe şi că în cazul în care ministrul Cristian Ghinea va părăsi Guvernul, va prelua el conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a se asigura că PNRR va fi adoptat. Cîţu a mai declarat că nu a crezut că episodul Dragnea, care şi-a dat jos propriul Guvern, va reveni vreodată, dar că aşteaptă ca cei de la USR PLUS să revină la masa coaliţiei de guvernare, chiar şi după depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului deoarece aceasta este soluţia de guvernare.

”Moţiunea înţeleg că a fost depusă. Ce facem? Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi avem rectificarea bugetară pe care o aşteaptă mulţi români. Aţi văzut că sunt întârzieri şi nu înţeleg cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile. Foarte bizar acest lucru. PNRR, dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu ministerul pentru a mă asigura că lucrurile merg înainte şi voi accelera procedura pentru a mă asigura că vom avea la finalul săptămânii aprobat PNRR. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem. Ordonanţa pentru compensarea facturii românilor la iarnă. Astea sunt lucruri importante pentru care nu poţi să laşi ţara fără guvern. Cine face acest lucru arată că este iresponsabil şi dă dovadă de imaturitate politică”, a declarat Florin Cîţu, la Timişoara, sâmbătă, unde se află pentru a prezenta moţuunea cu care candidează la preşedinţia PNL, la Congresul din 25 septembrie.

Cîţu a declarat că PNL a fost întotdeauna un partid unit, care nu face compromisuri.

”PNL a fost întotdeuna unit. Noi suntem aici pentru români, nu facem compromisuri, suntem aici pentru români şi pentru a implementa programul de guvernare. Toţi am semnat programul de investiţii iar Planul Naţional de Investiţii era în planul naţional de guvernare. Cine se opune acestuia se opune planului de guvernare şi nu se ţine de semnătură”, a declarat Cîţu.

Întrebat dacă a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, Cîţu a declarat că are discuţii frecvente pe mai multe teme.

”Am discuţii frecvente cu domnul preşedinte pe mai multe teme. Sunt mai multe lucruri pe care ne consultăm sau ne informăm. Pe această temă este în spaţiul public, nu trebuie să discutăm”, a declarat Cîţu.

Despre discuţiile cu Dan Barna, ultimele au avut loc miercuri, spune Cîţu.

”Astăzi nu am avut nicio discuţie cu dânsul. Ultima dată am discutat miercuri. De atunci am avut discuţii cu domnul Ghinea să mă asigur că PNRR merge mai departe. A fost OK,şi-a făcut treaba, pe mine asta mă interesează, să avem PNRR aprobat”, a declarat premierul.

Întrebat dacă mai poate PNL guverna alături de USR PLUS; Florin Cîţu a declarat că nu a crezut că vreodată se va repeta episodul în care Liviu Dragnea şi-a dat jos propriul Guvern.

”Nu e vorba de moţiune. Am crezut că nu se va întâmpla în România să avem un al doilea Dragnea. Asta este. Nu poţi să spui niciodată, niciodată. Este tristă această moţiune USR- AUR şi cumva cred că vor trebui să se gândească colegii de la USR să stai alături de ei ca oameni. Să stai alături de ei, să legitimezi un partid cum e AUR e chestie de onoare, de morală şi dacă nu mai avem nici onoare nici morală în România, atunci e mai greu. Nu e vorba de guvernare. Totuşi, ca oameni, când stai şi te uiţi în oglindă şi vezi că stai lângă cei de la AUR care au avut un comportament îngrozitor împotriva românilor, aici e o analiză pe care trebuie să şi-o facă singuri”, a declarat Cîţu.

Premierul este de părere că singura soluţie pentru România este această coaliţie de guvernare.

”Cred că singura soluţie pentru România o reprezintă această coaliţie. Îi aştept să se întoarcă, să vină la masă, chiar după ce au depus şi această moţiune. Îi aştept să vină la masă, să discute. Cel mai simplu era să vină cu un ministru al Justiţiei. Asta era cel mai uşor de rezolvat această criză. Au ales calea extremă, una tristă pentru România, să dai legitimitate unui partid extremist, aşa cum este AUR”, a declarat Florin Cîţu, care a adăugat că a înţeles că miniştrii USR PLUS vor demisiona din Guvern.

Întrebat, de asemenea, dacă actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban a trădat, Cîţu a declarat că fiecare răspunde în faţa propriei conştiinţe.

”Este o acţiune bizară ca preşedintele PNL să facă tot ce e posibil ca moţiunea USR AUR să fie dezbătută. Fiecare răspundem în faţa propriei conştiinţe”, a declarat Florin Cîţu.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă