Florin Cîțu, mesaj de Ziua Pământului: Putem să începem restaurarea naturii prin permiterea exclusivă a proceselor naturale în rezervația Biosferei Delta Dunării și în Parcurile Naționale

1 săptămână in urmă 14

 Putem să începem restaurarea naturii prin permiterea exclusivă a proceselor naturale în rezervația Biosferei Delta Dunării și în Parcurile Naționale Florin Cîțu, mesaj de Ziua Pământului: Putem să începem restaurarea naturii prin permiterea exclusivă a proceselor naturale în rezervația Biosferei Delta Dunării și în Parcurile Naționale

Premierul Florin Cîţu, susține într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Pământului, că România poate începe restaurarea naturii prin permiterea exclusivă a proceselor naturale în rezervația Biosferei Delta Dunării și în celelalte 13 Parcuri Naționale. Toate aceste arii naturale - spune șeful Executivului -  "înseamnă doar 3% din suprafața țării noastre (...) ar însemna totul pentru protejarea speciilor și peisajelor, o încântare pentru vizitatori și un potențial încă insuficient explorat pentru ecoturism".

JOI, 22 APRILIE 2021, 12:41

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"Celebrăm astăzi Ziua Pământului, iar tema aleasă în acest an este restaurarea planetei noastre, greu încercate ca urmare a activităților și nevoilor, adesea excesive, ale oamenilor.

Prin scoaterea unor ecosisteme valoroase din circuitul de exploatare și redarea lor către natură, omenirea are șansa de a asigura continuitatea vieții pentru specii minunate de floră și de faună, care, altfel, sunt în pericol.

Imagine

În România putem să începem restaurarea naturii, cel puțin prin permiterea exclusivă a proceselor naturale în rezervația Biosferei Delta Dunării și în celelalte 13 Parcuri Naționale. Toate aceste arii naturale înseamnă doar 3% din suprafața țării noastre, însă stricta lor protecție ar însemna totul pentru protejarea speciilor și peisajelor, o încântare pentru vizitatori și un potențial încă insuficient explorat pentru ecoturism.
Este o direcție pe care Guvernul României o susține și care este în deplin acord cu Planul Național de Redresare și Reziliența și cu strategia europeană pentru biodiversitate.

Însă combaterea poluării, respectarea și protejarea mediului sunt responsabilități ale fiecăruia dintre noi pentru ca astăzi și în viitor să putem trăi în armonie cu natura, să îi păstrăm curate apele și solul", se arată în mesajul lui Cîțu, postat pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă