Florin Cîţu merge mai departe. Guvernul a aprobat programul „Anghel Saligny”

1 lună in urmă 17

Deocamdată, PSD şi AUR au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu. În schimb, conducerea USR PLUS nu a stabilit ziua în care va depune moţiunea.

Florin Cîţu, declaraţii după şedinţa de Guvern de vineri

„Este un plan de investiţii care a fost deja inclus. Proiectele sunt deja incluse în programul de guvernare. Este un plan de investiţii care este corelat cu ceea vom aproba în câteva săptămâni.

Vom face apel la maturitate politică. În câteva săptămâni, avem un plan foarte important pentru România.

Vom aduce în România investiţii în valoare 30 de miliarde de euro. E nevoie de această coaliţie. Doar această coaliţie poate să implementeze acel program de investiţii”

„Am văzut discuţii în spaţiul public şi am cerut situaţia de la Ministerul Justiţiei în ceea ce priveşte avizarea. Pe 17 august, direcţia de specialitate a pregătit o adresă de răspuns, a avizat proiectul care ajunsese la Ministerul Justiţiei, adresă care a rămas la cabinetul ministrului.

Florin Cîtu cere anchetă după demiterea lui Stelian Ion. „Aş vrea ca cei care să ocupă să vadă dacă acesta este un abuz de funcţie”

„Aş vrea ca cei care să ocupă să vadă dacă acesta este un abuz de funcţie, să investigheze această situaţie, să vadă dacă nu cumva acest proiect a fost pus să fie deţinut intenţionat”

„Am cerut şi domnului ministru să verifice cine sau cum a ajuns în spaţiul public documente oficiale. E inadmisibil să iasă aşa documente oficiale din Ministere şi nimeni să nu fie responsabil pentru asta”, a mai spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu: „O să iau legătura cu liderii europeni în legătură cu ceea ce se întâmplă în România”

„O să iau legătura cu liderii europeni în legătură cu ceea ce se întâmplă în România. Avem aici lucruri care nu credeam să se vor mai întâmpla în 2021.

Avem o alianţă toxică care se prefigurează, o alianţă cu un partid extremist care vrea rău românilor, care nu respectă proprietatea privată, care nu respectă libertatea individuală, un partid care din punctul meu de vedere n-ar trebui să discutăm.

Voi informa liderii europeni despre acest lucru şi vom vedea ce cred aceştia. Bineînţeles, şi partnerii noştri strategici – SUA – despre situaţia din România.

Florin Cîţu explică ce se întâmplă cu miniştri USR PLUS care au lipsit de la şedinţa de Guvern

„Eu fac apel la onoare de fiecare dată. Dacă au lipsit motivat, dacă nu… În sectorul privat, lipseşti în ziua respectivă, nu eşti plătit. Suntem aici să lucrăm pentru români, pentru interesele românilor.

Aş vrea să ştiu motivaţia pentru care au lipsit astăzi”, a spus premierul.

Întrebat dacă ar putea să le ceară demisia miniştilor, Florin Cîţu a răspuns:

„Haideţi să vedem dacă vor înţelege că România are nevoie de un Guvern funcţional. Avem nevoie azi, de exemplu, nu am putut aproba o HG, o OUG la Ministerul Sănătăţii, pentru a vaccina cetăţenii afgani care au venit în România. Mai sunt şi alte situaţii. Nu s-a putut pentru că nu a venit nimeni de la Ministerul Sănătăţii”, a afirmat Cîţu.

„E important să înţelegem că interesele românilor sunt cele mai importante pentru noi. Noi suntem aici pentru români”, a adăugat premierul.

OUG

Citeşte şi: Premierul Florin Cîţu, fugărit pe holurile Parlamentului de liderul AUR George Simion: „Când vă daţi demisia? Cum e să avem un premier puşcăriaş?”
Şedinţa de guvern a avut loc doar cu miniştri PNL şi UDMR la Palatul Victoria. Conducerea USR PLUS a anunţat că miniştri formaţiunii nu vor participa la şedinţa Executivului.

„Florin Cîțu nu mai are legitimitatea de a ocupa funcția de prim-ministru, nici de a conduce ședințele de guvern”, susţin liderii USR PLUS. În replică, premierul Cîţu le-a cerut demisia de onoare miniştrilor USR PLUS care vor să susţină moţiunea de cenzură împotriva propriului Guvern.

Citeşte şi: Şedinţă de guvern doar cu miniştri PNL şi UDMR. Surse: Cîţu pregăteşte demiterea miniştrilor USR PLUS

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă