Florin Cîțu lămurește bucureștenii: când și cum se carantinează Capitala, de fapt

3 săptămâni in urmă 12

Iminenta carantinare a Capitalei a pus pe jar populația Bucureștiului. Incidența ratei de infectare, ajunsă la 6,22, a determinat autoritățile să ia în calcul această măsură dură. În acest context, premierul Florin Cîțu a ieșit cu câteva clarificări menite să liniștească spiritele.

Premierul Florin Cîțu le spune bucureştenilor să ignore scenariile

Rata mare a infectărilor, de 6,22 la mia de locuitori, neliniștește populația Capitalei, în contextul existenței deja a scenariului roșu și a măsurilor dure impuse. Era și firesc, în această situație, să se ia în calcul, la nivelul Prefecturii posibilitatea de a intra în carantină.

Datele alarmante și reacția opiniei publice l-au determinat pe Prefect să ceară o ședință de urgență la nivelul Comitetului pentru situații de urgență. Pentru a liniștii spiritele, premierul Florin Cățu a decis să iasă cu câteva clarificări pe marginea noii situații, declarând:

”Le transmit bucureştenilor să nu asculte scenarii. Să ignore scenariile şi să aştepte decizia. Această cifră reprezintă una dintre informaţiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localităţi. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. De fiecare dată sunt alte informaţii pe care le luăm în calcul.

Trebuie să vorbim cu alţi specialişti şi în domeniul economic, ca să vedem care sunt implicaţiile şi când vom lua decizia, o vom anunţa. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm la toate informaţiile pe care le avem.”, a declarat premierul Florin Cîțu.

”Nu este o opţiune carantina totală”

În același context, pentru a liniștii populația, premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze că nu se pune problema carantinării Bucureștiului.

”Nu este o opţiune carantina totală. Am spus că nu luăm acest lucru în calcul. În acest moment avem informaţii la Ministerul Sănătăţii. La Ministerul Sănătăţii vom avea astăzi iarăşi o şedinţă la ora 13.00. După ce discutăm la Ministerul Sănătăţii, ne uităm şi la celelalte informaţii cu implicaţii pentru toţi cetăţenii Bucureştiului, nu doar pe partea de sănătate.

Am luat măsuri până acum, avem măsuri care dacă ar fi fost respectate nu am fi ajuns aici. Eu le cer să respecte regulile în vigoare. Am putea singuri să oprim pandemia, dacă respectăm regulile în vigoare”, a mai afirmat astăzi premierul Florin Cîţu.

Ministrul Sănătății spune că nu este o opțiune carantina totală în Capitală

Ministrul Sănătății dădea astăzi garanția faptului că demersul de carantinare nu este o opțiune pentru moment. În același context al noilor cifre la nivelul Capitalei, într-o conferință de presă nu a făcut referire la măsura de carantinare a capitalei, declarând că:

”Nicio măsură nu poate fi exclusă atât timp cât e vorba de sănătatea oamenilor. Dar nu este vorba de carantinare în zilele următoare. Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm la Ministerul Sănătății cu experți de la INSP, măsuri care vor fi anunțate azi și care ar putea să însemne inclusiv restricții suplimentare.

Azi va fi prezentat un set de măsuri care înseamnă și restricții. În acest moment nu vorbim de carantinare. Este important pentru fiecare să ne întâlnim cu cei dragi, sper să putem face asta. Înseamnă că în cele câteva săptămâni până la Paști să luăm măsuri pentru a fi în siguranță.”, a declarat ministrul Sănătății.

The post Florin Cîțu lămurește bucureștenii: când și cum se carantinează Capitala, de fapt appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă