Florin Cîțu, întrebat de ce a mințit în CV: „Nu este nicio problemă cu diploma”

1 lună in urmă 18


Premierul Florin Cîțu a afirmat joi că nu a mințit în CV-ul personal și a prezentat etapizat cum a urmat cursurile de master la Iowa University, după ce Libertatea a arătat miercuri că Florin Cîțu a terminat masterul în 2002, nu în 1999, cum apare în CV și cum a pretins până azi.


„Informația este în CV, etapizat chiar, mai mult decât ar fi trebuit să pun. Dar eu sunt foarte bucuros că brusc o investigație top notch (nr. de mare calitate) a reușit să scoată încă un scandal care sigur ar fi apărut peste câteva săptămâni cu diploma. Acum e clar, avem diploma, au scris cei de la Universitate clar că este o diplomă acolo, deci nu este nicio problemă cu diploma”, a precizat Florin Cîțu.


Premierul a completat că este mândru de universitatea unde a studiat și oferit mai multe exemple de economiști care au colaborat cu instituția.


„Eu sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa State University, o universitate de top 50 la nivel global. La Cluj pe stradă m-am întâlnit cu cineva care a spus că a terminat acceași universitate și acum mă tot gândeam că poate ar fi o oportunitate dacă mai sunt oameni care au terminat aceeași universitate să facem un alumni club, să mai vorbim să vedem cum a fost acolo”, a afirmat premierul.


Florin Cîțu a scris în CV-ul oficial că, între 1997-1999, a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa și apoi, până în 2002, a studiat la aceeași universitate un doctorat, însă „fără dizertație”.


„Restul informațiilor erau foarte simplu de citit pe pagina universității unde scrie foarte clar și foarte simplu. Cine a completat cursul de master, se poate înscrie la cele doctorale fără să facă o disertație”, a declarat premierul.


Libertatea a arătat miercuri că premierul Cîțu a mințit în CV-ul oficial de la Guvern cu privire la anul absolvirii masterului în SUA. Tot miercuri, guvernul a transmis că premierul „a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul" și nu a dorit „niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale".


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă