Florin Cîțu, întrebat dacă blochează desemnarea lui Ciolacu ca premier: „PNL nu pune astfel de condiții”

2 săptămâni in urmă 22

Numele premierului pe care îl va susține coaliția PSD – PNL va fi discutat abia după ce se va ajunge la un consens privind programul de guvernare, a precizat marți Florin Cîțu înainte unei noi runde de negocieri la Parlament. El a respins însă informația apărute pe surse conform căreia vrea un vot în Biroul Executiv al PNL prin care Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu să nu fie acceptați ca premieri din partea PSD.

„Nu are niciun sens să mergem mai departe până nu ne înțelegem pe programul de guvernare. Nu ajungem la premier dacă nu avem programul de guvernare”, a precizat președintele PNL.

El a subliniat că în ședința liberalilor de marți seară se va discuta doar despre negocierile pe programul de guvernare și PNL nu se va implica pentru a cere altor partide ce nume să nu propună pentru anumite funcții.

„PNL nu pune astfel de condiții, noi vorbim de principii. Văd că celelalte partide au tot felul de condiții ceea ce arată că nu vor la guvernare. Eu am văzut că USR își propune președintele partidului, PSD își propune președintele partidului. Cumva când e vorba de PNL toată lumea trebuie să aibă o părere despre premier. În forurile statutare se va vota”, a declarat Florin Cîțu.

Nici varianta desemnării lui Nicolae Ciucă nu mai este de actualitate, spune liderul PNL, afirmând că și alți liberali pot să fie propuși pentru funcția de premier.

„Pentru domnul Nicolae Ciucă a fost un vot ca el să fie premier într-un guvern minoritar PNL-UDMR, a fost o singură propunere. Acea variantă nu a trecut.  Acum avem doar o decizie de a forma un guvern în jurul PNL”, a afirmat Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu a anunțat, la finalul negocierilor cu PNL de duminică, că îi vor fi propuse președintelu Iohannis două variante în ceea ce privește desemnarea noului premier. „Este varianta, prima – prin rotaţie, preşedinţii celor două partide” și o a doua variantă ar putea fi cea conform căreia va fi stabilit un premier din rândul celor două formațiuni

Marți, președintele PSD a precizat că nu i s-a propus să-și asume el funcția de prim-ministru. Întrebat dacă i s-a propus funcția de premier, Ciolacu a răspuns: „Nu, nu am avut această discuție. PSD nu a făcut nicio nominalizare pentru premier, dar sunt ferm convins că vor face acest lucru”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă