Florin Cîțu, întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase. Noi decizii pentru Paște 2021

3 săptămâni in urmă 23

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit astăzi la Palatul Victoria cu reprezentanții cultelor religioase din România. La discuții participă președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, Andrei Baciu.

Florin Cîțu, declarații live:

-Am transmis propunerea președintelui României în persoana doamnei Ioana Mihăilă. Cred că în cursul zilei de astăzi va fi depunerea de jurământ și vom avea un ministru al Sănătății care să preia acest portofoliu.

-Am vorbit cu reprezentanții cultelor religioase. Am discutat despre regulile de Paște și despre campania de vaccinare. Lucrurile sunt foarte simple pentru acea noapte. Doar respectarea regulilor pe care le avem contează: mască, dezinfectant, distanțare. Nu vom interveni în modul în care se organizează slujbele. Am primit un set de recomandări de la Patriarhie. Vom avea o noapte a Paștelui fără probleme.

Întrebări

-Bună ziua. Aș vrea să vă întreb de protocolul semnat aseară cu cei din coaliție. Veți sesiza din funcția de premier că un ministru nu și-a îndeplinit atribuțiile și vreți să-l demiteți, iar coaliția nu este de acord. Ce veți face în acea situație?

Cîțu: Președinții partidelor semnează protocolul pentru că e un protocol politic. Eu nu știu de ce vă duceți direct către remaniere. Eu doresc să nu mai avem astfel de situații în perioada următoare. Eu nu iau în calcul așa ceva în acest moment. O văd ca pe o situație excepțională. A fost foarte clar pentru toți că un document politic nu are cum să… și nu s-a discutat modificarea Constituției. Demisia lui Voiculescu nu am luat-o în calcul, dar s-a întâmplat. Lucrurile se întâmplă.

-Trebuie să ne vaccinăm dacă vrem viața de dinainte de pandemie. Ne dorim să revenim la această normalitate.

-Președintele PNL, Orban, a spus că un ministru care își atacă premierul trebuie să-și dea demisia. Dacă se repetă ce s-a întâmplat cu Drulă luați în considerare remanierea?

Cîțu: Nu cred că se va mai întâmpla așa ceva.

-Unde sunt cele mai mari cheltuieli de personal în primele luni? Ați avut un memorandum cu privire la miniștri, trebuiau să trimită fișele de evaluare?

Memorandumul este în evaluare. Referitor la cheltuielile de personal, cum ar fi Sănătatea, sunt justificate.. sunt anumite sporuri pe perioada stării de alertă..

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă