Florin Cîțu încurajează vaccinarea personalului HoReCa: "Vrem ca românii să-și poată petrece concediul în țară"

1 lună in urmă 12

De Veronica Micu.
Publicat: 06.04.2021, 14:45.
Actualizat: 06.04.2021, 14:48

Florin Cîţu vrea ca românii să-și poate petrece concediul în țară, motiv pentru care a afirmat că doreşte să găsească alături de reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România soluţii pentru a redeschide industria ospitalităţii în condiţii de siguranţă sanitată.

Florin Cîțu încurajează vaccinarea personalului HoReCa: Vrem ca românii să-și poată petrece concediul în țară

Facebook

Florin Cîțu spune că nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării.

„Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România. Vrem să găsim împreună soluții pentru a redeschide, în condiții de siguranță sanitară, industria ospitalității și toți românii să aibă acces la aceste servicii, să-și poată petrece concediul în țară”, a transmis Florin Cîțu.

Vom putea reveni la viața de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populației

Potrivit premierului, vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector după 1 iunie.

„Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog și sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activității în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populație și un pas înainte pentru reluarea activităților turistice. Calendarul livrării dozelor și creșterea capacității de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susținut campania de vaccinare anti-COVID-19. Sper ca oamenii să aibă încredere și să înțeleagă că vom putea reveni la viața de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populației, iar vaccinarea ne oferă această șansă. Bineînțeles, este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului”, a continuat șeful Guvernului.

Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene

Florin Cîțu a reiterat faptul că nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării.

„Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în <vaccinați> și <nevaccinați>. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene. Vom continua consultările cu reprezentanții operatorilor din domeniu atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească revenirea la normalitate începând cu 1 iunie 2021, cât și în ceea ce privește aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HORECA afectați de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Modificări în platforma de programare pentru vaccinare

Valeriu Gheorghiță a anunțat marți două modificări importante în ceea ce privește platforma de programare pentru vaccinare: persoanele vor fi notificate o singură dată, iar beneficiarii vor putea să-și estimeze timpul de așteptare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că interesul pentru vaccinare este ridicat: „În momentul de față, în centrele în care se administrează vaccin de la Pfizer, rata de confirmare a programărilor după notificare este între 85 și 90 la sută dintre persoanele care sunt înscrise pe lista de așteptare, chiar de la prima notificare”.

El a anunțat că de acum înainte persoanele vor primi o singură notificare pentru programare la vaccinar: „După cum știm până la acest moment, regula era că o persoană era notificată de până la trei ori, după care dacă nu răspunde confirmării se notificau alte persoane din lista de așteptare. Întrucât există multe persoane înscrise pe lista de așteptare, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de așteptare, care va avea la dispoziție timp de 24 de ore să-și confirme programarea respectivă. Dacă nu va confirma, vor fi notificate alte persoane din lista de așteptare, tocmai pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele din lista de așteptare”.

Gheorghiță a mai anunțat că din 10 aprilie pentru fiecare persoană platforma va afișa câte persoane se află înscrise în față și care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul ales. Astfel, persoanele înscrise își vor putea estima timpul de așteptare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

horeca vaccinare concediu florin citu coronavirus pandemie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă