Florin Cîţu înclină balanţa spre PSD şi reacţionează la atacul lui Dacian Cioloş. „E complicat să negociezi cu cineva care spune că preşedintele PNL ar fi o glumă să fie premier”

3 săptămâni in urmă 24

Florin Cîţu a reacţionat, după ce Marcel Ciolacu a anunţat că PSD îşi asumă intrarea la guvernare. Preşedintele PNL a dat detalii după negocierile purtate joi între liberali şi social-democraţi.

„A fost o discuţie bună. Nu putem spune că peste noapte totul este roz între PNL şi PSD. Ce pot să spun că este că suntem responsabili. Am pornit la acest drum pentru a face un Guvern. Ne uităm la cea mai bună soluţie pentru PNL şi pentru România.

Trebuie să găsim o formulă prin care să guvernăm România în următoarea perioadă. Decizia pentru PNL va fi luată în PNL”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Scenariile de redeschidere a şcolilor. Cîmpeanu: Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat. S-a stabilit cine merge fizic la cursuri, cine face online

Întrebat dacă ar accepta propunerea social-democraţilor ca funcţia de premier să fie ocupată prin rotaţie de PNL şi PSD, Florin Cîţu a explicat că „este pe masă această variantă”.

„Domnul Ciolacu am văzut că a dat din discuţia de ieri. Aseară nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii sau despre funcţia de premier. Da, este pe masă această variantă, dar o să mergem să vedem dacă această variantă este acceptată de partid.

Haideţi să facem un pas, să avem un Guvern acum!”, a menţionat liderul PNL.

Florin Cîţu a reiterat că mandatul este „acela de a discuta atât cu USR, cât şi cu PSD” şi va merge către forul de conducere al PNL cu concluziile celor două discuţii. Mai mult, premierul interimar i-a dat replica lui Dacian Cioloş, după ce preşedintele PNL a spus despre Cîţu că „ar fi o glumă să fie premier”

„Am avut o discuţie cu cei de la USR, dar ieri am văzut o declaraţie în spaţiul public a domnului Cioloş care pune sub umbră autoritatea preşedintelui PNL. E complicat să negociezi cu cineva care spune că atunci când vorbeşti despre preşedintele PNL, ar fi o glumă să fie premier. Dar menţinem dialogul!

Preşedintele a spus că va începe consultările după ce se va construi o majoritate. Haideţi să avem o majoritate asumată şi apoi vom vedea”, a mai spus liderul liberal.

De asemenea, Cîţu a anunţat că „UDMR va face parte din Guvern” şi că liberalii vor merge „cu UDMR în orice formulă”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, tot mai aproape de guvernare alături de Cîţu: „În acest moment de răscruce nu e altă variantă. Nu putem continua războiul politic”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă