Florin Cîțu, înainte de negocierile cu PSD și UDMR: Avem decizia de a forma Guvernul în jurul PNL

2 săptămâni in urmă 18

Florin Cîţu a declarat marţi, înainte de negocierile cu PSD şi UDMR, că nu s-a discutat despre varianta unui prim-ministru din partea social-democraţilor. Premierul interimar a precizat, însă, că liberalii au decizia de a forma un Guvern în jurul PNL.

Florin Cîțu, înainte de negocierile cu PSD și UDMR: Avem decizia de a forma Guvernul în jurul PNL

Hepta

Întrebat dacă liberalii ar fi dispuşi să accepte un premier de la PSD fie Marcel Ciolacu, fie Sorin Grindeanu, Florin Cîțu a răspuns: "Nu am discutat aşa ceva. (...) PNL nu pune astfel de condiţii. Noi vorbim de principii. Noi suntem singurul partid care nu pune astfel de condiţii. Eu văd că celelalte partide au tot felul de condiţii, ceea ce îmi arată mie că, de fapt, nu vor la guvernare, de fiecare dată când vin cu astfel de condiţii. Eu am văzut că USR îşi propune preşedintele partidului, PSD îşi propune preşedintele partidului. Cumva, când este vorba de PNL, toată lumea trebuie să aibă o opinie despre PNL, în forurile statutare ale PNL se va alege", a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

El a spus că, dacă PSD va veni cu propunerea de premier Sorin Grindeanu, aceasta este a social-democraţilor, nu a liberalilor.

"Nu este propunerea noastră, dacă este propunerea celor de la PSD", a explicat preşedintele PNL.

Liberalii au mandat să negocieze o majoritate în jurul PNL

Florin Cîţu a subliniat că mandatul liberal este acela de a forma un Guvern în jurul PNL.

"Nu este o idee. Este un mandat pe care îl are astăzi echipa de negociere în negocierile cu PSD - o majoritate în jurul PNL. Orice altă modificare trebuie votată în forurile statutare ale PNL. (...) Haideţi să ne înţelegem pe programul de guvernare. Nu are niciun sens să mergem mai departe până nu ne înţelegem pe programul de guvernare. Pentru noi este foarte important să avem acest program de guvernare aprobat şi, după aceea, putem să mergem mai departe. Nu ajungem la premier, dacă nu avem program de guvernare", a transmis liderul PNL, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, la întâlnirea de luni seara cu liderii PSD şi UDMR nu s-a ajuns la concluzii şi nu s-a discutat despre rotaţia premierilor. El a precizat că Nicolae Ciucă a fost votat de conducerea PNL propunere de premier pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR, care nu a trecut de Parlament.

Întrebat dacă acea decizie mai este valabilă, Florin Cîţu a răspuns: "S-ar putea să fie altă propunere. De ce ne oprim doar aici? Dacă sunt şi alte propuneri în PNL, pot să fie alte propuneri, până la urmă vom vedea care vor fi discuţiile. În acest moment, avem doar o decizie de a forma un Guvern în jurul PNL".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă