Florin Cîţu îl somează pe Vlad Voiculescu: „I-am cerut ministrului Sănătăţii să prezinte un raport cu măsurile luate din decembrie în perspectiva valului trei al pandemiei”

1 lună in urmă 3

Florin Cîţu a mai precizat că i-a cerut lui Vlad Voiculescu să organizeze săptămânal conferințe de presă în cadrul cărora să prezinte evoluția pandemiei şi măsurile luate sau pregătite.

„Am cerut Ministerului Sănătăţii ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activităţii desfăşurate începând cu luna decembrie în vederea pregătirii pentru valul trei al pandemiei şi bineînţeles să ne prezinte care sunt planurile pentru perioada următoare. Tot în şedinţa de săptămâna viitoare, vom avea, deşi CNCAV are conferinţă săptămânal, am cerut şi CNCAV să vină să ne prezinte situaţia. Ministerul Sănătăţii, dar şi CNCAV, împreună să prezinte”, a declarat prim-ministrul.

El a apreciat că ar fi important ca Ministerul Sănătăţii să aibă, la fel cum face CNCAV, conferinţă de presă săptămânal şi să prezinte evoluţia planului prin care încercăm să oprim această pandemie.

”Sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă a CNCAV, să fie şi a Ministerului Sănătăţii, săptămânal”, a afirmat Cîţu.

Marți, România a trecut pentru a doua zi la rând de 6.000 de cazuri noi de COVID-19. Au fost raportate 6.186 de îmbolnăviri, ceea ce înseamnă un nou record pentru acest an. Cifrele sunt îngrijorătoare și în privința situației de la terapie intensivă – 1.266 de pacienți internați la ATI, în creștere cu 40 față de ziua anterioară.

Anunțul lui Cîțu vine și în contextul ultimului scandal legat de Ministerul Sănătății, respectiv că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit timp de două luni. Vlad Voiculescu a susținut că vina este a unui funcționar care nu a făcut adresă în acest sens către Ministerul Finanțelor.

Florin Cîţu respinge propunerea BNR de a fi concediaţi 300.000 de bugetari

Premierul Florin Cîțu respinge categoric propunerea economistului -șef al BNR, Valentin Lazea, de a concedia 300.000 de bugetari. Cîțu spune că guvernul are deja un plan de redresare a economiei și că va rămâne pe liniile deja trasate.

„Economiștii au multe opinii și dezbaterile în cadru economic sunt bune. Guvernul și-a prezentat planul de reformă și rămâne la el. Dar putem avea discuţii între specialişti, iar discuţiile cu specialiştii BNR sunt întotdeauna o plăcere”, a mai spus Cîțu.

Florin Cîţu a comentat şi decizia Comisiei Europene, de miercuri, de a propune oficial introducerea unui paşaport care să certifice vaccinarea anti-Covid.

Nu este vorba de vaccin (obligatoriu) e vorba de mai multe forme (acceptate) care existau si anul trecut, mai multe tari anul trecut acceptau si teste de exemplu. Si noi acceptam teste negative. Nu vad o problema aici, noi vorbeam de un pasaport care nu există si nu a fost aprobat nicaieri”, a declarat Florin Cîțu.

Comisia Europeană a adoptat miercuri o propunere legislativă de instituire a unui certificat de imunitate pentru călătoriile între statele membre ale Uniunii Europene. Pașaportul electronic denumit „certificat verde digital” va conține dovada că persoana care călătorește fie a fost vaccinată anti-COVID, fie are un test negativ COVID-19, fie a trecut prin boală și are anticorpi.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „PNRR trebuie să beneficieze şi de sprijinul preşedintelui”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă