Florin Cîțu îl critică pe Cătălin Drulă: „La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau”

2 luni in urmă 28

Premierul Florin Cîțu i-a cerut ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să iasă public și să prezinte execuția bugetară. Întrebat de solicitările USR pentru mai mulți bani la ministerul lui Drulă, premierul a răspuns că „teoretic” ar trebui să ia, nu să dea mai mulți, într-un briefing de presă la finalul ședinței de guvern de joi.

„La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuția bugetară, ca să începem așa. În Ministerul Finanțelor, acțiuni generale, avem cotizația la UE, ajutoare de stat, dobânzi. Îmi pare rău, eu anul trecut am încercat să explic și încă sunt colegi care spun că acolo sunt bani din fondul de rezervă”, a declarat premierul la finalul ședinței de Guvern.

Totodată, prim-ministrul a ținut să sublineaze că atât ministrul Drulă, cât și ceilalți miniștri trebuie să prezinte execuția bugetară, în caz contrar urmând să o facă el. El a criticat existența unor „ministere unde avem proiecte cu execuție zero”.

Premierul a mai criticat solicitările excesive de mărire a bugetului, atrăgând atenția asupra deficitului bugetar.

„Trebuie să ne gândim foarte bine când cerem 40 de miliarde de lei în plus că totuși avem un deficit bugetar pe care trebuie să îl ținem. Dacă am cerut de fiecare dată celor de la PSD să vină cu soluții de venituri când măresc cheltuielile, ar trebui să ne gândim bine și la acest lucru”.

Întrebat despre o remaniere guvernamentală, Florin Cîțu a transmis că nu va vorbi public despre acest subiect, dar evaluarea miniștrilor se face constant.

„Întotdeauna voi face ce e mai bine pentru guvernul României, pentru România. Nu voi ezita niciodată să iau o decizie dacă lucrurile nu merg în direcția bună”, a subliniat premierul.

Potrivit draftului proiectului de rectificare bugetară, Ministerul Transporturilor ar urma să primească 322,6 milioane de lei în plus. El urmează să fie discutat în coaliție unde USR a solicitat mai mulți bani pentru Transporturi, iar UDMR pentru Dezvoltare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă