Florin Cițu: Îi înțeleg pe români că după un an de zile au obosit. Sunt gata să stau la masă cu oricine vine cu soluții

2 săptămâni in urmă 1

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că în această perioadă, pentru el, "foarte important este să continue campania de vaccinare, să găsim soluții pentru a-i ajută pe români". De asemenea, șeful Executivului a declarat că este pregătit discute cu oricine are soluții pentru sănătatea cetățenilor.

Florin Cîțu, premierul României

Florin Cîțu, premierul României

Facebook

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Este nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat aceste măsuri pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare. Așa cum am spus, în luna aprilie, vom avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccin (...).

Sunt pregătit să ascult și opinia specialiștilor. Specialiștii nu au culoare politică. Lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică".

În ceea ce privește protestele care au avut loc duminică seară, după intrarea în vigoare a noilor restricții, premierul Cițu a declarat că oricine poate să protesteze "atâta timp cât nu încalcă legislația în vigoare".

Sunt liberal. Românii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislația în vigoare.

"Dreptul de a avea opinie rămâne, în România. Pentru mine, foarte important este să continue campania de vaccinare, să găsim soluții pentru a-i ajută pe români. În acest moment, pe acest lucru mă concentrez. Toți trebuie să respectăm legea.

Îi înțeleg pe români că după un an de zile au obosit. Toți am obosit. Am comandat doze de vaccin pentru a ne asigura că dacă este nevoie și anul viitor, vom avea. Sunt gata să stau la masă cu oricine vine cu soluții pentru a-i ajută pe români", a spus șeful Executivului.

Proteste în urma restricțiilor anti-COVID

Mii de persoane au protestat, duminică seara şi în noaptea de duminică spre luni, în marile oraşe ale ţării, din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului. Oamenii au luat cu asalt centrului oraşului în Bucureşti, Timişoara, Brăila, Galaţi, Constanţa, Piteşti, Arad sau Braşov, iar acţiunile de protest s-au prelungit până către luni dimineaţa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

florin citu premier romania masuri coronavirus restrictii covid proteste coronavirus
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă