Florin Cîțu: Îi înțeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. Oamenii pot să proteste cât timp nu încalcă legislația în vigoare / Până în august, ar putea fi vaccinate 10 milioane de persoane

2 săptămâni in urmă 1

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, despre protestele din mai multe orașe din țară împotriva noilor restricții, că înțelege că românii „au obosit” după un an de pandemie și că oricine poate protesta atâta timp cât respectă legea. Premierul a mai spus că este posibil ca ținta de 10 milioane de persoane vaccinate ar putea fi atinsă cu o lună mai devreme, în august, în loc de septembrie dacă oamenii vor merge să se vaccineze.

„Oamenii pot să proteste atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. (….) Toți trebuie să respecte legea. Îi înțeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. toți am obosit”, a spus Florin Cîțu, explicând faptul că noile restricții au fost luate pentru a încetini gradul de răspîndire a virusului.

Premierul a spus că Guvernul caută cele mai bune măsuri „pentru a-i ajuta pe români” și că este dispus să discute cu orice specialist.

Florin Cîțu a anunțat că, din aprilie, vor ajunge în România 4,5 milioane de doze de vaccin și că va crește capacitatea de vaccinare la 100.000 de persoane pe zi.

În această situație, ar putea fi vaccinate până în august 10 milioane de persoane, față de planul inițial care prevedea atingerea acestei ținte în luna septembrie, a mai spus premierul.

„Totul depinde de noi, să mergem să ne vaccinăm”, a declarat Cîțu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă