Florin Cîțu ia calcul penalizările salariale în cazul profesorilor şi medicilor care refuză să se vaccineze sau să se testeze

1 lună in urmă 21

Florin Cîţu penalizări salariale. Premierul nu exclude penalizările salariale ale unor categorii profesionale precum cadrele medicale şi profesorii care refuză să se vaccineze sau să se testeze întrucât reprezentanţii acestor categorii sunt exemple în societatea românească, iar prin refuzul lor, oamenii ar putea „să se gândească la faptul că poate e ceva„. Premierul a precizat, la Antena 3, că vaccinarea obligatorie este „ultima variantă„.

Vaccinarea obligatorie, ultima variantă

Trebuie să vă gândiți că aceasta este o guvernare liberală. Eu nu vreau să impun lucruri oamenilor să le facă. Le arătăm beneficiile, le arătam riscurile, le arătăm costurile dar vreau până la urmă românii să decidă pentru propria viaţă. De aceea, am spus că vaccinarea obligatorie este ultima variantă şi aş vedea-o într-un context pentru cadre medicale pentru că atunci când mergi la spital ți se cere să faci un test ca să nu îmbolnăvești pe altcineva în spital. Mi se pare normal ca și cadrul medical care tratează pacienți să fie supus aceleiași reguli.

Citeste si Adrian Streinu Cercel: Vom mai purta masca de protecție cel puțin doi ani de zile

Oamenii se uită la medicii care nu se vaccinează și gândesc că poate e ceva. Atunci este important ca medicii să fie un exemplu. (…) Am încercat să le arătăm românilor că este singura soluție să trecem pandemia. Facem mai mult dacă este nevoie, dar atunci când 40% dintre medici nu sunt vaccinați și 40% dintre profesori, acele categorii profesionale la care oamenii se uită pentru exemplu, mesajul este complicat„, a spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu ia în calcul penalizările salariale a celor care refuză să se vaccineze sau să se testeze

Premierul a adăugat faptul că, la nivelul Guvernului, există discuţii pentru a fi luate măsuri împotriva celor care refuză fie vaccinarea, fie testarea.

Am văzut în Europa că sunt țări unde cei care nu vor să se vaccineze nu mai primesc salariu, li se desface contractul de muncă. Eu cred că asta cu desfăcutul contractului de muncă în România pentru medici este puțin extrem, când avem nevoie de medici, mai ales în această perioadă.

S-ar putea să fie penalități financiare pentru cei care nu vor să se vaccineze sau să se testeze, pentru că pun în pericol viața pacienților și nu este normal așa ceva, mai ales că sunt cadre medicale. Și în sistemul educațional la fel”, a mai spus președintele PNL, Florin Cîţu.

Citeste si De ce nu stau în carantină persoanele vaccinate. Dr Adriana Pistol, INSP: „La cei vaccinaţi, capacitatea virusului de a se înmulţi suficient cât să se transmită la alte persoane este blocată de anticorpii prezenţi în organism”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă