Florin Cîţu: „Guvernul nu intervine în nici un fel în desfăşurarea tradiţională a sărbătorilor religioase”

3 săptămâni in urmă 29


Premierul Florin Cîţu a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase din România, în perspectiva Sărbătorilor Pascale şi a altor momente religoase din următoarea perioadă. În cadrul întâlnirii premierul  nu sunt avute în vedere măsuri suplimentare faţă de cele existente.


„Am punctat faptul că la nivelul Guvernului nu dorim să intervenim în nici un fel în desfășurarea tradițională a sărbătorilor religioase și nu avem în vedere să introducem măsuri suplimentare față de cele existente. Așa cum am stabilit în Guvern în urma consultărilor cu reprezentanții cultelor religioase, va fi permisă circulația persoanelor în noaptea de Înviere, respectiv 1 mai-2 mai 2021, precum și în noaptea de 8 mai - 9 mai 2021 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramadan), pentru participarea credincioșilor la slujbele religioase”, a transmis Florin Cîțu, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase.


Acestea vor putea fi organizate atât în interiorul, în exteriorul lăcașelor de cult, sau simultan, în condițiile sanitare cunoscute pentru protejarea sănătății oamenilor.

Florin Cîțu

Premierul a mai transmis că reprezentanţii cultelor religioase au fost de acord că respectarea măsurilor de prevenție.


De asemenea, într-o conferință de presă susținută, miercuri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că vor fi mai puține restricții în noaptea de Înviere, pentru ca români să poată merge la biserică să ia lumină.


„Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci și în societate. Pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor, în special cu reprezentanții BOR. În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație se ridică, așadar, creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri.


Paștele ortodox va fi celebrat pe 2 mai. În noaptea dinspre 1 spre 2 mai, pentru ca ortodocșii să poată participa la slujba de Înviere, va fi ridicată carantina, iar oamenii vor putea circula liber până la 5 dimineața.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă